Konsultationsskak i Kulturhuset 30. marts

Konsultationsskak fra en tidligere klubaften


Skak er om noget et spil for de små grå, men det behøver ikke altid at være kedeligt. Underholdningen skal i højsædet, og det er lige præcis, hvad der sker i Skanderborg Kulturhus’ foyer lørdag d. 30. marts. Dér vil et udvalgt femmandshold fra Skanderborg Skakklub nemlig dyste med et lige så udvalgt hold fra Silkeborg Skakklub.

Konceptet ved ”konsultationsskak” er præcis de samme, som vi har prøvet et par gankge i klubben. I stedet for en enkelt spiller på hver side af brættet er der to hold. Holdene (rating 12-1700) vil så forsøge at finde de bedste træk og matte modstanderholdet.


Holdleder for Skanderborg bliver Thomas Hansen, mens vort dobbeltmedlem Knud Mogens er chef for Silkeborg. Rent fysisk vil de to klubhold vil sidde ved hver deres bord et stykke vej fra hinanden, og så vil holdenes medlemmer (til tider højlydt) diskutere trækkene og derigennem håbe, at de finder træk, der er lidt bedre end de, modstanderholdet finder frem til.

Undervejs vil partistillingen være at finde på et demonstrationsbræt i foyeren, hvor forskellige til dagen udnævnte “eksperter” (bl.a. Silkeborgs Johnny Koust, Skanderborgs egen Claus Qvist og skakforfatteren Hernik Mortensen) ivrigt vil kommentere både stillingen og de enkelte træk. Hvem står bedst? Hvad er hvids plan? Hvad er sorts bedste træk? Hvorfor kan hvid ikke spille dronningen til d5? Der er altid hundredvis af mulige spørgsmål under et skakparti, og det er utroligt inspirerende og lærerigt at høre andre spillere tænke højt og diskutere stillingen og de mulige træk.

Modsat ”normal skak” er arrangementet derfor ikke lydløst, og alle kan deltage i diskussionen ved demonstrationsbrættet og komme med både kommentarer og spørgsmål. Så har man lyst til at opleve et spændende skakparti ”live” og samtidig få baggrunden at vide for de forskellige træk, er Skanderborg Kulturhus det helt rigtige sted at være lørdag d. 30. marts. Arrangementet starter kl. 11 og forventes afsluttet kl. ca. 16. Meget lærerigt.

Til de tilskuere, der undervejs har mere lyst til at låne bræt og brikker og spille et løst parti mod far eller brormand eller sågar et medlem af den lokale skakklub, er der også råd for det. Der vil være brætter og brikker klar til alle, der har lyst til det.

Hele eventet vil blive behørigt dækket af lokale fotografer assisteret af Dansk Skak Unions videotroldmand Rune Friborg, som hele dagen vil fange særlige øjeblikke og forvandle det til en video, der senere lægges på internettet.

Spørgsmål om både arrangementet og skak i al almindelighed kan stilles til Claus Qvist Jessenclausqvist@gmail.com el. tlf. 21 26 82 02.

Views All Time
Views All Time
2280
Views Today
Views Today
1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer