Corona-kandidaten rd. 4-5

Fra 5. runde i Yekatarinenburg.

.
Efter fredagens hviledag var det lørdag og søndag igen tid til en masse skak i verdensklasse fra russiske Yekatarinenburg, og desværre med en noget lavere gevinstprocent end de første tre runder – uden at det af den grund blev mindre spændende. I hvert fald søndag.

Lørdagens 4. runde bar lidt præg af, at de otte spillere spillede mere safe end angrebsivrigt, og alle fire partier virkede ret balancerede. Ifølge Stockfish kom ingen af dem ud over remisgrænsen, så fire halve blev resultatet.

5. runde søndag var anderledes, for i hvert fald to af partierne, Alekseenko-MVL og Nepo-Wang havde alt det drama, man kunne ønske sig. Især førstnævnte, som startede som en fredelig sicilianer – sådan i fem-seks-syv træk, inden det hele stod i flammer. Hvid rokerede langt, mens sort aldrig fik det gjort, og helt godt blev det, da begge parter i løbet af få træk ofrede hver deres tårn(!), Hvid på f6 og sort (som altid i siciliansk) på c3 (se diagrammet). Det så vildt ud, men var ret korrekt, og de endte med at dele gennem en evig skak. Egentlig imponerende, at et så kompliceret parti kan spilles så korrekt uden store fejl. Partiet ses her.

Wang spillede russisk mod en russer i Rusland og slap godt fra det. Det så roligt ud, især efer en masse afbytninger, hvor sort dog jokkede i spinaten – så meget, at han tabte en springer for et par bønder, og med alle andre officerer af brættet kørte Nepo sejren fint hjem. Tjek partiet her.

Nepo fører nu alene med 3½/5, men ræset er megatæt, og ingen er håbløst bagud. Det skal nok blive fedt, det her. Det er det allerede 🙂

I morgen mandag startes som vanligt kl. 12 dansk tid. Tjek her.

Views All Time
Views All Time
562
Views Today
Views Today
1