Tju-bang i Rusland

Den førende, russiske slagsbroder, Ian Nepomniachtchi, før partiet mod Ding i 6. runde


Der er stadig dømt drama og god underholdning i det mellemste Sibirien, hvor otte af Carlsens nærmeste konkurrenter sidder i en coronaramt verden og flytter brikker om retten til at spille om den ultimative titel her til november.

Imod mine egne forventninger er det langt fra livrem-og-seler-spil, der præger turneringen. Der spilles tju-bang ad libitum, så gevinstprocenten har været rimeligt høj med kun én runde af rene remiser. I de fem andre runder har der været mindst én vinder – og også her i 6.

Mest iøjnefaldende var den førende russer Ian Nepomniachtchi (Nepo!), der med forbavsende enkle midler kværnede den ellers så sikre Ding ned i sækken. Ding præsterede for et år siden at spille 100+ partier mod verdensklasse uden nederlag, og her i Yekatarinenburg har han tabt tre af seks partier. ikke hans bedste præstation. Til gengæld er Nepo godt i gang med at levere sit livs turnering. Med 4½/6 er han 1 pt foran MVL med 3½ og Giri, Caruana, Wan og Grischuk med 3.

Skulle Nepo holde hele vejen, vil jeg godt vædde med, at vi i november får en noget mere gevinstsøgende match end Carlsen Karjakin (12 partier, 10 remiser) og især Carlsen-Caruana (12 partier, 12 remiser). Det kan ikke undgå at blive mere underholdende.
.

Giri og Alekseenko hilser traditionelt trods coronaens hærgen.

.
Dagens anden gevinst var Giri, der som sort tryllede et remisslutspil med S + 3B vs S + 2B (alle kongefløjen) til en gevinst. Mod alle odds og Stockfish, men Alekseenkos nerver må have svigtet, og han kom i træktvang og tabte.
.

Security tages alvorligt – her MVL.

.
I morgen tirsdag er hviledag, men onsdag går det løs igen.

Partierne kan ses på Chess24.

Hele turneringens hjemmeside findes hos FIDE.

Fotos ad libitum fra alle seks runder findes også hos FIDE.

Views All Time
Views All Time
532
Views Today
Views Today
1