Skakligaen: Skanderborg – Nordre

Førstepladsen i skakligaen bliver nok ikke Skanderborgs i år. Dertil er Philidor allerede for langt foran. Men 2 pladsen, og kvalifikation til europacupen er vores mål.

Søndag d. 24/1 havde vi hjemmebane med Nordre, Århus. Vi havde desværre 3-4 afbud, men var stadig små farovitter. Dr. Elo siger 4½-3½ til os. Først færdig var Mads Hansen-Jørn Sloth på 4 brættet. Mads var hvid i en franskmand, som jeg personligt synes at Sloth kom bedst fra. Men pludselig tog de remis efter 17 træk. Et fint resultat, da Sloth kan spille meget god skak. Bare spørg Curt Hansen om det. Han fik en slutspilslektion i sidste runde er skakligaen. ½-½

Næste mand som blev færdig var den anden fynbo, Steffen på 3 bræt mod Tom Petri. Det blev remis. Resten vil jeg skårne jer fra. Der skete intet i det parti. 1-1

Grundet de mange afbud, har vi lånt lidt spillere for 2 holdet. Jan Rode var med i dag. Desværre uden den store succes denne gang Han spillede sort på bræt 7 mod Jan C. I åbningen lavede Jan Rode nogle unøjagtigtheder. Det blev straffet hårdt, og Rode kom rigtigt aldrig helt ind i kampen, og måtte ned. 1-2

Danmarks største skak talent siden Bent Larsen, hedder Jonas Bjerre. Heldigvis for os, spiller han i Skanderborg skakklub. Det var Jonas 4 kamp for 1 holdet og hans 4 sejr! Jonas havde hvid med Poul Erik på bræt 8. Det lignede bare spil til 1 mål.  Selvom de havde uligfarvede løber, havde jonas helt styr på det, og vandt sikkert. Meget imponerende. Han ligner en sikker mand på 1 holdet de næste mange mange år. 2-2

Herefter at jeg lidt i tvivl om hvem der blev færdig i den præcise rækkefølge. Så jeg starter med mit eget.

Jeg havde sort mod Thomas Klitgaard på bræt 5. Som de fleste af mine partier forsøger jeg at rode en stilling sammen, som jeg håber jeg har mest styr på. Jeg er ikke helt sikker på at det lykkes denne gang. Havde Klitgaard valgt at spille sin løber til d6, i stedet for springeren, skulle jeg ud og ofre lidt brikker for at få en uklar stilling. Heldigvis fandt han ikke det rigtige, og så var vi pludselig foran. 3-2

Kristian Seegerts parti på 6 brættet lignede for mig lige hele vejen. Her havde vores mand hvid mod WIM Nina Høiberg. De byttede en masse af brikker og det lignede en remis. Da jeg spurgte Seegert hvordan det gik, et par minutter efter jeg havde været inde og se, sagde han ” jeg vandt”.  Nina satte simpelthen en brik i slag, efter en lille kombi. Sådan Kristian og 4-2 til os.

Daniel Semcesen og Nicolai Pedersen partier på bræt 1 og 2 lignede for mit vedkommende at hvid i begge partier pressede modstanderen en smule. Om de nogensinde kom ud over remisgrænsen, er jeg desværre ikke god nok til at sige. På et tidspunkt så det ud til at Nicolai på bræt 2 med hvid, havde presset Martin Bækgaard i en meget defensivt stilling. Men sort forsvarede sig fint. Så efter de remisser sluttede matchen 5-3 til os. Et resultat vi fint kan være tilfreds med. Vi ligger stadig nr 2

Efter kampen havde Keld og Allan sørget for super god mad til os sultne skakspillere. Det er altid hyggeligt at lige snakke sammen efter sådan en holdkamp. Så tak for det til jer 2

Views All Time
Views All Time
1545
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer