Skanderborg 5 versus Viby 3

Skanderborgs 5. hold mødte i aftes Viby 3 på hjemmebanen i Skanderborg.

Det var sidste frist for Århus holdene i denne omgang at forlade deres kommune for at spille skak, p.g.a. Corona restriktionerne.

4. Holdet havde besøg af Vejlby Risskov, så der var gang i skakken i Bellis.

Jeg vil give et kort referat af 5. holdets kamp mod Viby.

Holdet stillede op således: Bræt 1, Peer Jespersen, Bræt 2, Jesper Pallesen, Bræt 3 Aage Andersen og Bræt 4 Hans Skovhus.

Skanderborg gjorde rent bord og vandt matchen med 4-0. Første parti der var færdigspillet var med mig selv som deltager. Jeg satsede hele butikken, og valgte en aggressiv åbning med springer, løber og dronning i direkte angreb med det samme. Efter 19 træk var min modstander i en elendig positionering, og jeg var foran med et tårn og 3 bønder, og sort valgte at opgive. Næste spiller der blev færdig var Peer, i et ellers jævnbyrdig parti, hvor der blev linet op til det helt store slag med tårne og dronning der næsten stod i kø, som var det en Corona test. Peer var foran med et par bønder, og fik det drejet hen til at modstanderen valgte at kaste håndklædet i ringen. Så var der 2 partier tilbage, og næste færdige parti blev partiet med Aage som deltager. Det blev en hård kamp, hvor Aage havde 2 bønder ved siden af hinanden ude på fløjen, og med hjælp af sit tårn og kongen kunne hans modstander ikke forhindre Aage i at få en dronning. Så var den sejr i hus. Sidste mand på job var Jesper, der var ude i en næsten 4 timers kamp mod Vibys spanske islæt, Gonzales, der ikke kunne hindre Jesper i at få en dronning, og selv om han selv kun var et træk fra at kunne opnå denne fordel, kunne han ikke hindre Jesper i at komme til fadet, og ved hele tiden at kunne give skak med sin dronning og tårn, indtil Gonzales var udspillet.

Det var holdets første sejr i en meget svær pulje, og dejligt at kunne holdet 0 et, og køre den hjem med lutter sejre.

Views All Time
Views All Time
553
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer