Tata Steel Chess

Den førende Nils (Gargamel) Grandelius.
Foto hugget fra FIDE

Verden er gået i stå, og skak er ingen undtagelse. Rigtigt levende skak med bræt og brikker er erstattet af blege, isolerede spillere, der med skærm og mus forsøger at holde gejsten og spillestyrken oppe på diverse digitale spillesider.

I hvert fald indtil NU, for i lørdags startede en af de få levende turneringer, nemlig den traditionelle Tata Steel i Holland – den tidligere Hoogoven-turnering. Der er godt med superfolk og enkelte ikke så super, lige fra VM Carlsen (2862) øverst til tidligere junior-VM Aryan Tari fra Norge (2625).

Heldigvis er remisprocenten efter to runder allerede lidt lavere end frygtet, men efter to runder er der kun én mand på max. Søreme så, den sympatiske Nils Grandelius fra Sverige efter to superpartier mod tyske Donchenko og polske Duda – i begge tilfælde deres lands stærkeste spiller. Og Grandelius (Gargamel på FaceBook) er næstlavest ratede i det 14 mand store felt. Imponerende.

Tredje runde er i dag kl. 14, dansk tid. Carlsen møder sin norske landsmand Tari, og Gargamel Grandelius spiller hvid mod den stærke inder Penttala Harikrishna.

Tjek dagens partier på Chess24.

Efterspil: Carlsen-Tari blev remis, mens Gargamel måtte ned mod Harikrishna. Fem spillere deler nu spidsen med 2/3, hear både Gargamel, Harikrishna og Carlsen.

Fjerde runder er HER.

Views All Time
Views All Time
281
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer