Tata Steel 9. rd.

Mester Carlsen besigtiger to mulige udfordrere til hans trone:
Firouzja og Esipenko, hhv. 17 og 19 år og solid verdensklasse.
Foto fra tatasteelchess.com.

.
Så kom VM Carlsen igen på banen, og det gik så ud over svenske Nils fra Valby. Opgøret blev krydret af dels Grandelius glimrende spil indtil videre, verdensmesterens crash mod Esipenko og den detalje, at Grandelius ligefrem arbejder som en del af Magnus’ eget sekundantteam under VM-matcherne.

Partiet stod længe balanceret, indtil tidnøden, hvor Grandelius kiksede, og Carlsen fik en overlegen stilling på +4 ifølge Klipfisken. Men Carlsen må have mistet en del skarphed, eller også har han bare spillet for meget laizzes-faire netskak, eller også er virkelig syg, som nogle rygter siger. Han spillede i hvert fald ret upræcist i slutspillet, selvom der var god tid tilbage. Han blev ligefrem helt menneskelig i håndteringen af den svære stilling, men pointet kom i land.

Dagens bedste præstation var VM-udfordreren Caruanas flotte spil mod polske Wojtasjek. Ubesejrede Caruana deler føringen med 6/9 og ligner i min optik et godt bud på en turneringsvinder. Han spiller mod Carlsen i næste runde(!)

Dagens tredje vinder var Anish Giri, som langsomt og effektivt krøllede franske MVL sammen til et T-B slutspil, hvor Giris spredte bønder ikke var så dumme endda.

Teenageopgøret mellem Firouzja og Esipenko kom aldrig over remisgrænsen. Firouzja deler førstepladsen med Caruana og Giri, men mangler at spille mod begge de to. Der kan ske meget endnu, men jeg sætter nok pengene på Caruana.
.

Carlsen-Grandelius

Wojtasjek-Caruana

Giri-MVL

Link til turneringstabellen med fire runder tilbage

Turneringens hjemmeside

Foto-galleri

Views All Time
Views All Time
249
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer