Jonas sluttede som 10’er

Den sikre vinder af Polgar Challenge,
første kapitel af Julius Bär International: Indiske Praggnanandhaa.

.
Det blev til en aldeles godkendt 10.-plads til Skanderborgs og Danmarks stærkeste junior i Polgar Challenge, det første kapitel af “Julius Bär International”, den højt profilerede internetturnering for verdens absolut stærkeste juniorer. De fire dage gav en høst på 2½/5, 2½/5, 3½/5 og 2/4 til samlet score på 10½/19.

Det var helt efter prof. Elo, men skulle have været 11½. I sidste runde havde Jonas en fremragende stilling mod Zhu, men formøblede en officer og hele fordelen. Øv. Det betød heldigvis ikke noget for placeringen, da nr. 9 havde 12/19, så det ekstra point havde ikke forbedret noget der. Tjek HER.

Vinder blev meget sikkert inderen med det kropumulige navn, Praggnanandhaa, eller Pragg for os vesterlændinge. Her i Polgar Challenge fik han 15½/19 og var dermed 1½ foran nærmeste forfølger. Helt fortjent.
.

Julius Bär, dag 4.

.
På sølv finder vi den unge uzbeker Abdousattarov med 14. Lodtrækningen havde villet det så smart, at han skulle møde Pragg i sidste runde, og det havde været et rent showdown om førstepladsen, hvis ikke lige inderen allerede havde været 1½ foran. I stedet blev det remis efter 81 træk, uden at nogen var kommet over remisgrænsen.

På bronzen (også 14) landede indiske Gukesh – verdens (efter Karjakin) yngste stormester ved udnævnelsen, hvilket dog ikke forhindrede, at Jonas krøllede ham gevaldigt sammen i første runde. Nihal Sarin nåede også 14/19, men måtte finde sig i fjerdepladsen.

Pragg vinder udover $3.000 også et wild card til næste Meltwater-turnering mod Carlsen & Co. Ikke dårligt. Han kan sagtens lave ulykker i de bedste kredse.

Sidstedagens partier (fra 16. runde).

Julius Bär på Youtube, dag 1 (hele runden med bl.a. Polgars og Kramniks analyser)

Julius Bär på Youtube, dag 2

Julius Bär på Youtube, dag 3

Julius Bär på Youtube, dag 4

Flere links i de to første artikler om turneringen: Nr. 1 og nr. 2.

Views All Time
Views All Time
108
Views Today
Views Today
1