Nepo øger føringen

Nepo; med 6½/10 en hel pind foran forfølgerne.
Foto: FIDE fra 1. cyklus.

.
10. runde i Kandidaten fik stor betydning for den samlede score. Kun én af topspillerne, Ian Nepomniachtchi, fik fuldt udbytte efter en efektiv magtdemonstration mod Alekseenko, mens de tre andre partier blev remis. Karpov har tidligere demonstreret, hvordan uligefarvede løbere med dronningerne på brættet giver angriberen et stort momentum, og det gennemførte Nepo på flotteste vis. Det bragte ham på 6½/10.

Af “de andre” var de forhåndsfavoritter (for 14 mdr. siden!) Caruana og Ding ikke i nærheden af andet end remis, mens Wang var gevaldigt i gyngerne mod Grishchuk, som ikke fandt gevinsten.

Endelig havde MVL mod Giri en vis fordel, men ikke stor nok til gevinst. MVL, Giri og Caruana ligger på 5½/10, mens Grischuk og Wang har 4½.

Torsdag er hviledag/fridag, men i fredagens 11. runde har vi det, jeg vil have lov at kalde “afgørelsen”: Nepo vs. Caruana. Hvis Nepo vinder, kan jeg ikke se, hvordan han kan undgå at skulle spille mod Carlsen. Også en remis vil være fremragende, især hvis hverken Giri eller MVL vinder. For at være sikker på en plads i opløbet skal Caruana nærmest vinde. Men som sort mod den mest formstærke spiller i feltet? Mine penge bliver sat på Nepo – både til mindst en halv på fredag, den samlede sejr og dysten mod Carlsen.

Fredagens andre partier er Giri-Ding, Alekseenko-Wang og Grischuk-MVL. Nyd Nepo-Caruana-dramaet og de andre tre partier fredag kl. 13.

Hvis Nepo kører den i mål, bør vi få en mere dynamisk VM-match end en gentagelse af Carlsen-Caruanas 12 remiser på stribe. Jeg kan ikke tro, det bliver 14 halve i streg.

****************

Update:

Nepo-Caruana blev en ret korrekt (og ventet) remis, men russeren fik ikke lov at holde et helt points afstand til forfølgerne, for stabile Giri slog Ding i kun 28 træk med et effektivt officersoffer og ustoppeligt kongeangreb. Og i dagens anden gevinst fik Grischuk mod MVL, hvis præstation i anden halvdel af turneringen har været lige så slatten som den var god i første halvdel.
.

Nepo7
Giri
Caruana6
Grischuk
Stillingen i toppen efter 11/15 runder.

.
Lørdagens topopgør bliver Caruana-Giri. Amerikaneren skal nærmest vinde for at være med helt oppe. Ellers hedder det Wang-Nepo, MVL-Alekseenko og Ding-Grischuk.

Tjek på Chess24. Start kl. 13.

Views All Time
Views All Time
87
Views Today
Views Today
2