Kandidaten er slut

Fra Kandidaten, rd. 13. Foto: Lennart Ootes

.
14. og sidste runde i Yekatarinenburg blev lidt af et underligt antiklimaks. Ian Nepomniachtchi havde allerede vundet turneringen før sidste runde og spillede dagens runde underligt “sloppy” mod Ding. Hans hoved har sikkert allerede været i Dubai, men gå på vandet kunne han ikke og fik fortjente bank.

Lidt det samme skete med Giri mod bundproppen Alekseenko. Det var ikke til at se, hvem der var “kandidat-kandidat”.

MVL fik en hel pind mod en modløs Wang, der de sidste runder har virket mystisk uenergisk. Forklaringen fik vi et par timer efter: Wang opgiver konkurrenceskak på højeste plan(!) Så kan man undre sig over, at han overhovedet stillede op, hvilket Nigel Short også må have ment, da han twittede følgende efter 12. runde: “Wang Hao had the “Why am I here?” look on his face when he resigned today. I am not saying he would have saved it, had he played on, but it was a very odd decision to quit so early“.

Sidste game var Caruana-Grischuk. Partier kom aldrig over remisgrænsen; ikke overraskende, da ingen kunne nå noget.
.

CaruanaGrischuk½-½
GiriAlekseenko0-1
DingNepo1-0
MVLWang Hao1-0

.

ChessBase får nok noget om et par timer.

Verdens Gang (Norge) har også en mening om turneringen og især vinderen og chancerne mod Magnus Carlsen.

Views All Time
Views All Time
195
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer