Senior DM i Løgumkloster (del 1)

Senior DM plejer at blive afviklet i februar måned, men har pga Corona måttet flyttes til start Søndag den 30. Maj. Dejligt, syntes jeg, for så har jeg taget Campingvogn med, bor på Bredebro Camping og kan cykle frem og tilbage til spillestedet i Løgumkloster. Der er kun 11km hver vej, så får jeg lidt motion inden jeg skal spille.

Turneringen startede planmæssigt om søndagen, men allerede mandag var der udfordringer. En spiller fik først svar på sin Covid-19 pcr test mandag formiddag, og han var desværre positiv, så de få spillere han havde været i nærheden af, måtte ud over ham selv tage hjem. Det betød en replanlægning af turneringen, som så kom i gang med ca. 1½ times forsinkelse. Rigtig drama var der åbenbart foregået tirsdag aften, hvor et par personer med knive røvede døgnkiosken i Løgumkloster. Efter den smule jeg har hørt, så talte de gebrokkent dansk, pyha, så var det nok ikke et par skakspillere der var ude for at supplere pengepungen.

Turneringen er traditionen tro opdelt i de 2 grupper 50-64 år og 65+. Efter 5 runder er det ikke overraskende GM Henrik Danielsen der har lagt sig i spidsen med 4½ af 5, med FM Poul Rewitz tæt efter med 4 af 5 (de 2 topfavoritter spillede remis indbyrdes).

Jeg selv er desværre den eneste deltager fra Skanderborg, og spiller i 65+ gruppen. Dejligt igen at kunne spille “rigtig” skak. Men hold da op hvor er det svært at vende sig til det; det første parti, mod Arne Larsen fra Hvidovre, havde jeg brændt 19 træk af medens uret stadig viste 1.30 timer til de første 40 træk, altså havde jo kun brugt ca 6 min (man får 30sek i tillæg per træk); det dur jo ikke, nok resultatet af skak på nettet og hurtigskak. Jeg stod næstbedst men fik remis. Skidt start. Så i anden runde skulle jeg møde den 4. lavest ratede spiller. For nogle år siden blev Jørgen Hvenekilde interviewet af TV Syd, og forklarede at skak var verdens bedste spil, og at det var et rigtig spil for mænd, selvom kvinder var velkomne, men der var ingen (til deltagelse i det års Senior DM). Det var der så denne gang, Og Aase Morling fra Tåstrup fik mig da til at bruge mere tid og tænke mig om, hun havde i første runde spillet remis med en spiller med knap 1900 i rating, jov hun kan spille skak. Men jeg fik hevet en gevinst hjem. Med 1½ point skulle jeg så møde Per Holst fra Nordre, han stod med hvid lidt bedre, og da jeg tillod ham en afbytning (jeg kunne have undgået) så tabte jeg. Så i fjerde runde ud i et langt parti mod Flemming Stald fra Frederiksværk som jeg vandt. Så stod jeg overfor selveste Jørgen Hvenekilde i 5 runde. Han har jo været blandt de stærkeste skakspillere gennem mange år, men i skak fornægter alderen sig ikke, og gennem de sidste mange år er spillestyrken gået ned fra 2400 til 2037 i dag. Jørgen Hvenekilde havde hvid og pressede mig lidt, men jeg udlignede og da han tilbød remis tog jeg imod den, i det han efterfølgende kaldte en død remis stilling. Stillingen mindede om den jeg havde tabt mod Per Holst. Mod Per mente jeg at have 3 lige gode muligheder, og tænkte så vælger jeg bare en (og tabte noget senere), medens jeg her i lignende situation tænkte, at hvis der er flere der er lige gode, så tænk noget længere og find den der har en anelse mere, det gjorde jeg, og det hjalp.

I morges snakkede jeg med Capingpladsejeren, og han spurgte mig hvordan det gik. Jeg svarede at det gik lidt under forventet, men at det var forventet. Han stod og tænkte over det, og sagde så, kan man sige det? Jov, sagde jeg, for det forventede er systemet (rating tallene), medens min egen forventning nok var lidt lavere da jeg ikke havde spillet nærskak i meget lang tid – og så sammenlignede jeg rating tal med handicap i Golf, så det forstod han vist godt.

Hvis i er interesseret i resultater, så kan i se dem her: DSU turneringssystem

Views All Time
Views All Time
477
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer