Jonas i finalen i Speed Chess DM

Screenshot fra semifinalematchen Bjerre-Thybo,
den indtil videre mest jævnbyrdige og bedste af alle de spillede matcher.

.
Det var vildt! I min optik var Jonas og Jesper Thybo de to stærkeste speedspillere i det otte mand store felt, og i aftes spillede netop de to semifinale i det, jeg vil have lov at kalde “turneringens moralske finale”. Og den blev præcis så jævnbyrdig, skarp og spændende, som man kunne håbe og vente, og ingen af spillerne var på noget tidspunkt mere end to points foran. Sammen med Mads A. udgør de to en ret solid top på det meget unge, danske landshold.

5+1-delen (1½ time) endte helt lige 4½-4½, og så ventede jeg, at Jonas nok ville have en lille edge i de kortere discipliner. Men ikke meget, for 3+1 (1 time) endte kun 5½-4½ til Jonas, og den ultrahurtige bullet på 1+1 endte 4½-4½, efter at Jonas i en slags gevinst sovsede stillingen bort i en matchbold i næstsidste parti for derefter (ved 14½-14½) at sætte turbo på i det sidste og afgørende. En ekspansiv d-bonde blev for dyr for Thybo at stoppe og ved udsigten til uundgåelig bondeforvandling, tårntab, blodbad og tab på tid måtte en flot kæmpende Jesper Thybo strække våben.
.

Slutstillingen i Bjerre-Thybos sidste parti (30.) efter allersidste træk: Lf4-g5. Alt for lidt tid og den ustoppelige d-bonde fik Thybo til at opgive.

.
15½-14½ til Jonas i den absolut skarpeste og mest velspillede af alle matcherne. Stor cadeau til begge spillere og kommentatorholdet: Ellen F. N. og GM Mads Andersen.

Dagens match ses på Twitch.

Skak.dk har også fået lagt et referat på nettet.

Jonas skal nu spille mod syvdobbelt DM Sune Berg i finalen, og både den slagne Thybo og Mads A. (og jeg selv) tror, at han går hele vejen. Hans 17-årige turbohjerneceller er bare bedre til det hurtige end Sunes 50-årige, men Sunes semifinale mod Mads viste godt nok, at han absolut ikke skal undervurderes. Dér tog jeg grueligt fejl ved at sætte pengene på Mads, men – hwa’ fa’n – jeg er en gift mand. Den slags tager altid fejl 🙂

Finalen spilles allerede tirsdag d. 8/6 kl. 19-22, desværre præcis samme tidspunkt som vores generalforsamling. Øv! Men folk, der bliver hjemme, kan følge det hele på Xtracons Twich-konto.
.

Fra den fælles post-mortem efter sidste parti.
Top: Kommentatorer Ellen Fredericia og GM Mads Andersen.
Bund: To trætte spillere, Jonas og Thybo.