Jonas i Gelfand Challenge

.
Som trofaste læsere af både skak.dk, Chess24 og Skanderborgs hjemmeside vil vide, blev Jonas Bjerre sammen med 19 andre supertalenter i samme ungdommelige størrelse udtaget til Julius Bär Challengers Chess Tour. 20 deltagere spiller “rapid” med fem (eller fire) runder pr. spilledag. Og det efter en uge, hvor Jonas søndag var ude i en neglebider mod Thybe, mandag en ungdomsturnering og tirsdag en sejr over Sune Berg i finalen af Speed Chess Denmark. Det kan ikke afvises, at onsdag var skakfri.

Torsdag var det så Gelfand Challenge, en af fire etaper, hvor spillerne mødes alle-mod-alle, og hvor de ligesom i Formel 1 får grand-prix-points. Den samlede vinder får æren af en plads blandt cerdenseliten i Meltwater Championship.

Oveni den individuelle turnering er lagt en holdturnering. Den ene halvdel af spillerne er på Team Polgar, mens den anden (bl.a. Jonas) er på Team Kramnik. Det forlyder, at hele vinderholdet vinder en tur til Dubai for at se VM-matchen Carlsen-Nepo. Ikke så ringe endda.

Første etape, Polgar Challenge, blev spillet for et par måneder siden, og indiske Pragg vandt en flot og fortjent sejr. Jonas scorede hæderlige 10½/19, om end efter et ærgerligt og lidt unødvendigt tab i sidste runde.

Nu er anden etape så i gang, den del der er døbt Gelfand Challenge, og efter første runde (torsdag) måtte vor mand nøjes med 2/5. Andendagen (fredag) gav et udbytte på 2½/5, så Jonas efter to dage lå på 4½/10.

Tredjedagen var så i dag lørdag, mens resten af Danmark har siddet klistret til skærmen og set først Christian Eriksen kollapse og dernæst resten af Danmarks fodbolddrenge dominere Finland totalt – men alligevel tabe 1-0. Jonas gjorde det bedre med igen 50% (2½/5) til 7/15. Tyske Vincent Keymer fører efter en perfekt lørdag (5/5, gevinst mod Jonas i 11.) med 12/15 foran Pragg med 11½/15.

Skak.dk har en masse god info HER.

ChessBase har også god info om turnering og stilling HER. Scroll ned i bunden for rundeberetninger fra 1.- og 2.-dagen.

Chess24 har alle partier. Start 1. runde HER, og brug runderne i bunden af skærmen til alle de øvrige runder.

*********************

Fordelingen af spillere i Julius Bär Challenge. Det er fremtidens ungdom, og Asiens dominans peger hen ad den retning, spillet flytter sig. Især Indien er uhyggeligt godt med. Gukesh og Pragg er kun to af mange supertalenter.

Update:

Sidstedagen blev ikke så opmuntrende for Jonas. 1½/4 og nederlag i de sidste to runder bragte scoren op på “kun” 8½/19 og en 13.-plads – formentlig mindre end han selv har forventet.

Turneringen blev vundet af de to indere Gukesh og Praggnanandhaa, begge med 14/19. Keymer blev treer med 13½. Gukesh havde en formidabel spurt med 4/4 søndag – inkl. mod landsmanden Pragg.

Tjek det hele på Chess24.

Views All Time
Views All Time
295
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer