Mads Andersen til World Cup

Mads A. ved brættet, her ved DM i Skørping 2017, hvor han for anden gang vandt DM.

.
Som eneste danske er vores topmand, GM Mads, blevet inviteret til den prestigefulde FIDE World Cup i Sochi ved Sortehavet. Præmiesummen er hele $1,9 mio., og vinderen er samtidig sikret en plads i næste VM-cyklus. Dette har dog ikke forhindret VM Carlsen i at stille op, men før han skal møde sig selv, skal han lige gennem en masse vundne knok-out-matcher.

Kombattanterne mødes i matcher over TO klassiske partier. Står det lige, fortsættes med rapid, senere blitz og til sidst armageddon. Officielt ser det sådan ud: “Each match consists of two classical games where the players have 90 minutes for 40 moves, then 30 minutes to the end of the game, plus a 30-second increment from move 1. If tied, a playoff will be held on the 3rd day. There are two 25+10 rapid games followed, if needed, by two 10+10 games, then two 5+3, and finally an Armageddon game, where White has 5 minutes to Black’s 4 but a draw counts as a win for Black. No draw offers are allowed until after move 30“.

I første match (start mandag d. 12/07) venter den chilenske GM Pablo Salinas Herrera, og skulle vor mand overleve den, venter 15/07 ingen ringere end den mangedobbelte russiske mester, Peter Svidler, i anden match. Udover at være en klasssespiller har Svidler udmærket sig ved at banke Peter Heine ret overbevisende i en opvisningsmatch for nogle år siden.

Lidt atypisk, men belært af en meget profileret shorts-episode for et par år siden er der i øvrigt trukket en “dress code” ned over hovederne på spillerne – ja, en for mænd og en for kvinder. Den slags vil naturligvis få en del af det hjemlige Politiken-segment til at studse, for hvad med alle de 36 ikke-binære kønsidentiteter? Well, i skak er der TO, og for mænd er det vist ret svært at undgå jakkesættet. Så af sted til dressmanen, Hr. Andersen.

Mads vs. Pablo Salinas Herrera på Chess24. De starter mandag kl. 15 (vistnok).

Efterspil: Mads havde hvid trods rygter om det modsatte, men det gik helt galt ret hurtigt, og han blev sat mat efter 26 træk. Ydrk! Der er kun én vej i morgen: gevinst med de sorte for omkamp. Ellers er det hjem igen.

Mere info på turneringens officielle hjemmeside.

FIDEs dress code.