Skak-DM i skolernes efterårsferie

Et af de absolutte highlights ved et DM er altid analyselokalet. I mange år har det været chefpolis, Per Andreasen (t.v.), der vær mester for den slags, men senest har det været GM Lars Schandorff. Her har Per lokket den da 13-årige komet Jonas Bjerre til at gennemgå et parti ved DM 2018, som også fandt sted i Svendborg.

.
Corona har godt nok rodet rundt i al den kendte verdensorden. Her gik man jo og troede, at påsken pr. tradition skulle ligge i marts eller april, men ikke i skakkens verden. DSU’s traditionelle Påsketurnering blev jo for andet år i træk skubbet, og nu er Unionen nedkommet med de ventede datoer: 16.-24. oktober (fra lørdag til søndag).

Spillestedet bliver det samme fine sted som de flertallet af de seneste, mange år, nemlig Hotel Svendborg, og modsat den megte barberede udgave i 2020 er vaccinesituationen i oktober så gunstig, at der udover Landsholdsklassen er plads til det sædvanlige, dejlige mix af kandidater og breddespillere. Helt som et DM skal være.

Skanderborg må forventes at stille med mindst tre topspillere (Mads Andersen, Jonas Bjerre og Bjørn Møller Ochsner), som alle må tilskrives gode chancer for at blande sig der, hvor det er sjovt.Hvis ikke Bjørn får opfyldt kravene til den sidste GM-norm til SMUK-Skak, har han et skud til i bøssen et par måneder senere.

Af vores semi-udlændinge er Rasmus Svane rigeligt forhåndskvalificeret pga. rating, mens lillebror Frederiks og vor mere nordlige Filip Boes eventuelle deltagelse afhænger af ratingen på de øvrige tilmeldte. Sikkert er det i hvert fald, at Skanderborg får nogle folk med, hvor det er sjovt. Og alle vi dødelige er mere end velkomne i bredderækkerne.

Det skal nok blive godt!

DSU’s invitation

Views All Time
Views All Time
204
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer