Mads ude af World Cup

Andersen – Salinas Herrera efter 18 træk. Hvid vil nu af med løberen på b4 og spiller a3, men hvorfor er det en grov fejl?

.
Øv! Det var ellsrs første gang i 10 år, at en dansker spillede sig til den enorme og meget prestigefyldte World Cup, men den danske deltagelse blev en del kortere end ved EM i bold. Allerede i første parti mod chileneren Pablo Salinas Herrera gik det helt galt. En rimeligt rolig dronninggambit kostede en masse tid, og efter 18. træk havde Mads kun 3 min. tilbage (diagrammet).

Lb4 er jo irriterende, så den skal væk, og Mads spiller det naturlige 19. a3??, som er et slemt tabstræk. Og ikke nok med det. Salinas får lov til at brilliere med hans formentlig livs partislutning: 19. -, Sxf2!!

Ouch! Den må have gjort ondt, og fortsættelsen blev et fyrværkeri af Tchigorinske dimensioner. Se hele partiet HER.

Efter 26 træk nåede man følgende:
.

Stillingen efter 26. Ted1. Sort sætter mat i to træk.

.
Her sætter sort mat i to træk startende med dameofferet Dg1+. Alt vinder, men det er sgu flot spillet. Desværre til det forkerte mål, og FIDE kårede det ligefrem som rundens bedste parti. Stor respekt til Mads for at lade chileneren gennemføre angrebet helt til matten, men det betød desværre endestationen for vores helt. Andet parti gav en mikroskopisk fordel som sort, men ikke nok til at vinde.

Tjek det HER.

Views All Time
Views All Time
238
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer