World Cup, 3. runde

2.-seedede Fabiano Caruana, her fra Tata Steel i januar 21.

.
Der sker sgu ting og sager nede i Sochi, og 3. runde gav den første “massedød” blandt topfavoritterne. Det måske mest prominente af ofrene for en underdog var seneste VM-udfordrer og ELO-toer, Fabiano Caruana, som måtte ned mod Kazaksthans Rinat Jumabaev, 1½-½. Remis i første parti og tab i andet, og så var favoritten ude.

En anden af topfolkene var Jorden van Foreest, som røg ud 1½-½ mod den polske opgaveekvilibrist Kacper Piorun. Tjek smækkene HER.

Den tidligere verdens-firer, azerbaidjanske Shakhriar Mamedyarov, måtte ud mod Armeniens Haik Martirosyan efter 1½-½ i rapid. Tjek HER.

Formstærke Anish Giri gjorde det flot i kandidaten, men i WC måtte han ud mod Uzbekistans Nodirbek Abdusattorov efter klask 2-0 i rapid. Abdusattorov er kun 16 og en af topfolkene i Julius Bär-turneringen, Jonas Bjerre jo er med i. Han ligner en kommende VM-kandidat – mindst. Tjek hans performance mod Giri HER. Især første rapidparti må give Giri bange anelser om den bye generations performance.

Flere andre topfolk røg ud i 3. Tjek FIDEs officielle træ.

En af dem, der gled let igennem, var Magnus Carlsen, der havde fornøjelsen af at klaske sin træningsmakker, tidligere junior-VM Aryan Tari 2-0. Tari holdt længe balancen i første parti, men omkring træk 50 hoppede kæden. Tjek HER.

Views All Time
Views All Time
206
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer