Bjørn og Filip på GM-normjagt i Ballerup + update

Bjørn og Filip fra en Ligakamp for 1½ år siden.

.
Verden er ved at lukke op, og det samme er skakturneringerne. Først var der Chess House’s IM-turnering, og i denne meget forlængede weekend er det den nærmest årligt tilbagevendende Copenhagen Chess Challenge, der har været scenen – endda med både en GM- og en IM-gruppe.

I GM har Skanderborg to sultne IM’er med, og især Bjørn Møller Ochsner har spillet en stor rolle i løbet af turneringen. Han startede som lyn og torden med 4/4 og skulle “bare” sejle i mål med 3/5 for at nå GM-normens forjættede 7 points. Desværre gav runderne 5-8 kun 1½/4, inkl. et smerteligt nederlag til en anden jagtende IM, Martin Haubro (som jo fik ørerne gevaldigt i Jonas’ maskine ved Speed Chess-DM). Men hér måtte Skanderborg altså ned. Bjørn har nu 5½/7 og derfor ikke længere muligheden for GM-normen.

Vores anden mand på pletten, Filip, har haft mindre held i sprøjten og ligger i skrivende stund på 3/8.

Sidste runde spilles søndag kl. 15. Tjek partierne på Chess24, hvor I også kan spole tilbage til de tidligere runder. Bjørn har sort mod Mikkel Antonsen, og Filip sort mod Mikkel Manosri, der har 4/8 og formentlig gode chancer for en IM-norm.

Skak.dk har også noget fra turneringen. Tjek HER.

***************************

Update:

Det lykkedes ikke Bjørn at score 1½ point på ét parti, så i stedet blev det en ret sikker remis mod Antonsen til en samlet score på 6/9. Det gav en tredelt førsteplads på deling med IM Martin Haubro og den tidligere, svenske mester GM Erik Blomquist, som begge fik hele pointet i sidste runde. Turneringssejr, men desværre ingen GM-norm.

Filip var noget længere fra målet og standsede tælleapparatet på 3½/9, hvilket var langt fra alt det sjove. Men allerede om en uge skal de begge i aktion igen ved SMUK-Skak. Det er nu på lørdag i Kulturhuset, Skanderborg. Be there 🙂
De to slagsbrødre mødes i øvrigt i 7. runde.
.

Views All Time
Views All Time
768
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer