Kampskak fra øverste hylde; GM 1. rd.

Hele feltet i Skanderborg. Fra venstre: Phillip Lindgren (Sv.), Bjørn Møller Ochsner, Julia Antolak (Pl.), Igor Janik (Pl.), Gabor Nagy (Ung.), Sabino Brunello (Ita.), Nikolai V. Pedersen, Filip Boe Olsen, Rasmus Svane (Tysk.) og Yuri Solodovnichenko (Ukr.).

.
Den meget lange coronapause har ikke været god for ret meget udover et eksplosivt salg af mundbind og håndsprit. Skaklivet har været lagt i mølpose, og så skulle man måske vente, at spillerne ville starte blødt med udramatisk spil og remiser lige på den anden side af Sofiareglens 30 træk.

Forkert! Allerede fra de første træk stod det lysende klart, at den skaklige aggressivitet ved SMUK-Skak ikke fejlede noget, for sjældent har man på dansk jord oplevet mere kompromisløs og gevinstsøgende skak. De 10 kamphaner og -høner gik til den med fuld energi, og det eneste, der havde taget skade under coronapausen var fredspiben.
.

Polske Igor Janik på vej mod et helt point mod Nikolai V. Pedersen.

.
Polske Igor Janik fik som hvid i engelsk et vist initiativ mod Skanderborgs Nikolai V. Pedersen. Initiativet blev i høj grad bygget op over en nyttig tempofordel og de angrebschancer, man kan opleve, når der er uligefarvede løbere og dronninger. Nikolai fik aldrig udbytte af den åbne a-linje, mens Igors centrale e-linje kostede en masse blod og til sidst partiet.
.

Yuri Solodovnichenk (t.h.) vandt ret sikkert over stormesterkollegaen Gabor Nagy (t.v.). Her er de ved post-mortem-analyserne i foyeren.

.
Dagens rene stormesteropgør var mellem Ukraines Yuri Solodovnichenko og ungarske Gabor Nagy. I en formentlig ret teoretisk sicilianer fik Solodovnichenko som hvid hugget en bonde på dronningefløjen. Sort svarede igen med et angreb på kongefløjen, et angreb som desværre for ham hurtigt løb ud i ingenting. Ukraineren havde dog helt styr på tingene, og da røgen lettede efter afbytningerne, var han en kvalitet og to forbundne fribønder forud. Sort opgav.
.

Sabino Brunello (t.v.) analyserer sin gevinst sammen med modstanderen, Philip Lindgren, ude i foyeren. Formand Torkild lytter og lærer.

.
Svenske Phillip Lindgren slap som hvid fint fra Sabino Brunellos dronningeinder og havde endda et par ganske fremskudte officerer på dronningefløjen. Det så lovende ud, i hvert fald indtil den italienske GM i træk 20 meget midlertidigt så sit snit til at ofre en løber på f2. 17 slag efter var der renset godt ud i officersbestanden, sort havde en kvalitet, og hvids springer kunne ikke stille meget op mod sorts tårn. Udsigten til alvorligt mandefald blandt hans a- og b-bønder fik hvid til at kaste håndklædet i ringen.
.

Bjørn (t.v.) har sat alle sejl til for at score den manglende GM-norm, men forsøget fik et skud for boven allerede i første runde, da Frederik Svane tog hele pointet i slutspillet. Men udsigten var uforlignelig.

.
De to GM-jagtende IM’er Bjørn Møller Ochsner og Frederik Svane står begge på Skanderborgs holdkort, selvom Fredrik fra Lübeck repræsenterer Tyskland. Svanes nimzoinder gav en balanceret, men dog lige stilling. Hvid trykkede godt i den halvåbne d-linje, mens sorts pres i c-linjen gik i retning af Bjørns isolerede dobbeltbonde på c3 og c4. Et sort f5-f4 slog hul på den hvide kongestilling, gav en masse afbytninger, og da langt over halvdelen af brættet var byttet af, havde sort en god merbonde i et tårnslutspil. Til sidst kunne hvid ikke længere stoppe sorts fri b-bonde, og han opgav.
.

Filip tænker dybe tanker over Julias grünfelder. Dagens måske mest overbevisende gevinst.

.
Skanderborgs Filip Boe Olsen spillede frisk til mod Julia Antolaks åbne grünfeldinder. Den slags åbninger ender gerne med vildt spil fra begge sider, og det skete også hed. Vildskaben blev ikke mindre, da hvid ofrede d4-bonden, men han fik flot spil i den åbne c-linje, en fribonde på c6 og en kedeligt perforeret, sort kongestilling. Materielt var stillingen lige til det sidste, men den pivåbne stilling og de hvide mattrusler kostede dyrt, og Filip nettede hele pointet.

10 kamplystne spillere, fem partier og fem afgørelser. Ikke en eneste remis; fortsæt endelig med det 😊
.

Igor Janik Nikolai V. P.1-0
Yuri S. Gabor Nagy1-0
Phillip L. Sabino B.0-1
Bjørn M. O. Frederik Sv.0-1
Filip Boe O. Julia Antolak1-0

.
Alle fem partier kan ses HER. Klik på feltet e4 på de enkelte brætter for at se hele partiet.

Alternativt HER. Brug et ikon i bunden af skærmen til at bladre mellem partierne.
.

Søndagens parringer ser sådan ud:

Frederik Sv. Igor Janik
Sabino B. Julia Antolak
Phillip L. Yuri S.
Nikolai V. P. Filip Boe O.
Gabor Nagy Bjørn M. O.

.
Turneringstabel

Views All Time
Views All Time
197
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer