Mere kampskak; GM 2. rd.

GM Sabino Brunello; stærk GM og slem ved modstanderne, men udenfor brættet et yderst behageligt bekendtskab.

.
Løjerne fortsætter for uformindsket styrke, endda i en sådan grad, at ni ud af ti partier har fundet en vinder – og en taber. Hele tre spillere gentog deres gevinst fra lørdagen, og fire gentog lørdagens nederlag, så der allerede efter to runder er ganske stor spredning i feltet.

Italienske Brunello er udenfor brættet en yderst jovial og venlig herre, men “desværre” er han ikke altid så flink mod spilleren på den anden side af brættet. Det fik polske Julia at føle, da Sabino først kørte hende over på dronningefjøjen og siden skiftede side og lavede et drekte kongeangreb med D+S. Dynamisk og effektivt: 1-0.

Dagens eneste remis kom mellem de to normjagtende IM’ere, Frederik Svane og Igor Janik. En kedelig firespringeråbning udviklede sig ad rimeligt dynamiske veje, og det lignede et parti, der sagtens kunne have fået en vinder – lige indtil Janik valgte en evig skak. Dagens og turneringens eneste halve. Sofiareglen er ikke så dum endda, for spillerne tvinges til at kæmpe, og det gør de. Her dog ½-½, men bestemt ingen “pølseremis”.
.

Phillip Lindgren, rar fyr og angriber gerne, men har desværre kun fået to nederlag ud af anstrengelserne.

.
Den flinke svensker, Phillip Lindgren, tabte lørdag og kom også søndag i menneskehænder. Denne gang mod den ukrainske topmand med det umulige efternavn (Yuri Solodovnichenko). Svenskerens angrebslyst fejlede ellers ikke noget. I Yuris nimzoinder undlod han som hvis at rokere og sendte i stedet en glad g-bonde frem mod sorts svækkede h6-bonde. Der kom mere officersbenzin på bålet tilsat et tårnoffer på g6, og så troede man vel, at angrebet slog igennem. Men nej. Yuri forsvarede sig godt, og udsigten til akut briksvind fik Lindgren til at strække våben: 0-1.
.

Filip Boe Olsen i dybe tanker. Indtil videre har det givet 2/2.

.
Dagens rene skanderborgopgør var mellem Nikolai og Filip, der slap fra lørdagen med ret forskellige minder. Nikolai tabte til polakken Janik, mens Filip spillede overbevisende mod Janiks kone, Julia, og vandt. Nu sad de to lokale drenge så overfor hinanden, og alene åbningen indikerede, at Filip ikke spillede på remis: !. Sf3 Sf6; 2. g3 b5. Så var de ligesom ude af det meste teori. Sort fik ikke overraskende en masse spil på dronningefløjen, ofrede en kvalitet, men truslen om at fange den uheldigt indespærrede, hvide dame på a1 vandt en officer, så Filip havde to tynde for en tyk. 50 træk og 10 afbytninger senere gik sorts b-bonde i mål, og det med et dejligt ekstra tempo, så hvids g-bonde aldrig nåede slutstregen. Flot af Filip: 0-1.

Bjørn havde i dag de sorte mod ungarske Nagy, to spillere der begge var kommet fra lørdagen med et kedeligt nul. I turneringens ånd blev der spillet skarpt og vel egentlig balanceret, og vi ikke-eksperter ventede egentlig en snarlig remis. Men Bjørn havde brugt alt for meget tid, og i tidnøden var han gået på bondejagt med tårnet. Det var måske lykkedes, hvis ikke Nagy havde set sit snit til at lave et minimalistisk angreb med T+S+B. 40. – Txf3 var en grov fejl, som efter hvids flabede 41. b6+ ville koste det grådige tårn i en springergaffel. Det var ikke sjovt, men 1-0.

.
Søndagens resultater:

Frederik Sv. Igor Janik½ – ½
Sabino B. Julia Antolak1 – 0
Phillip L. Yuri S.0 – 1
Nikolai V. P. Filip Boe O.0 – 1
Gabor Nagy Bjørn M. O.1 – 0

.

Tre spillere har nu max: Brunello, Yuri S. og Filip(!). For Filip er det et par lange skridt mod den håbede GM-norm. Til gengæld bliver det svært at nå det forjættede land for Nikolai og Bjørn, der begge har lagt fra land med 0/2. De skal i hvert fald have gang i en lang slutspurt.

.
Mandagens parringer:

Igor Janik Gabor Nagy
Julia Antolak Nikolai V. P.
Yuri S. Sabino B.
Filip Boe O. Frederik Sv.
Bjørn M. O. Phillip L.

Især to af opgørene er pointmæssigt interessante i kampen om toplaceringerne: De to stormestre, Yuri S. og Sabino Brunello, har begge 2/2, men nu mødes de, så det bliver “last man standing”. Oveni har GM-normjægerne Filip Boe og Frederik Svane hhv. 2 og 1½/2.

I bunden har både Bjørn-Phillip og Julia-Nikolai 0/2, så de har alle chancen for at slippe fri af bunden. Men ikke uden slåskampe, for taberne får det ikke let. Spændende bliver det i hvert fald, og vi bliver alle klogere om nogle timer. Start kl. 17.

.
LiveChessCloud (Et parti ad gangen; brug ikonerne i bunden af skærmen for at scrolle til næste parti. Klik i menubjælken for at hoppe til tidligere runder).

Liveskak.dk (Alle fem partier på en gang; klik på feltet e4 for at se mere for det enkelte parti).

Turneringstabel.

Views All Time
Views All Time
178
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer