Flot dag på det islandske kontor + update

Jonas i turneringens 3. runde.
Foto fra Reykjavik Opens officielle side.

.
Det går bare godt for Jonas Bjerre til det individuelle EM i Reykjavik. I 6. runde hed modstanderen Tamas Banusz, Ungarn, 2635, I en russer gik ungareren ind i en forceret afvikling, hvor han ofrede to lette for et tårn, men uden at få det ventede spil. Det kom heller aldrig, og efter 36 træk opgav ungareren ved udsigt til en mat i otte (ifølge Stockfish). Jonas har nu fremragende 4½/6 og er med hel oppe, hvor det er sjovt. Indtil videre hedder udbyttet flere fine skalpe og +14 ELO.

Tjek partiet Bjerre-Banusz her.
.

Thybo fra turneringens 5. runde.
Foto fra Reykjavik Opens officielle side.

.
Runden er i skrivende stund ikke slut endnu. Thybo havde en pæn fordel mod Tysklands bedste spiller, Matthias Bluebaum, men kunne ikke udnytte den, og de delte. Tjek her. Thybo har nu 4/6 og er også godt med. Jakob Sylvan er på 2/5 og ukendt resultat af 6. rd. Det er som tidligere sagt kun de øverste 40 brætter, arrangørrene sender videre.

Aserbaidjaneren Rauf Mamedov er alene i spidsen med 5½/6 foran fire mand med 5/6 og 13 mand inkl. Jonas og ungarske Gabor Nagy (delt toer SMUK-Skak 2021) med 4½. Så Jonas ligger p.t. på en delt sjetteplads ud af 183 spillere!

Modstanderen i morgen bliver den tjekkiske andenseedede David Navarra.
.

Fotos fra runde 5.

Turneringens officielle hjemmeside.

.
**************************** UPDATE ****************************
.

Så knækkede filmen desværre for Jonas, idet han i 7. rd. måtte ned mod Tjekkiets topmand, David Navarra. Måske en slags hævn fra sommerens EM-nederlag i fodbold, men det gik glimrende for Jonas de første 20 træk. Derefter render han ind i en slags kombination, der dels tager to lette for et tårn og dels koster en bonde eller to – og to forbundne fribønder på D-fløjen gjorde det usjovt at være Jonas. 1-0 og øv. Tjek selv her.

I skrivende stund har Thybo lige tabt til en stærkt spillende Gargamel (svenske Nils Grandelius). De to svenske fribønder på kongefløjen var for stærke for Thybos ene fribonde på modsatte side, selvom det ene par tårne var i spil. 1-0; tjek her.

Views All Time
Views All Time
430
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer