Jonas og Thybo fortsat godt med på Island

Bjerre-Svane efter 27. – Sc3. Computeren påstår hvid gevinst efter kvalitetsofferet Txc3, men i praksis er det godt nok svært.

.
Det går stadig helt ok oppe nordpå. Efter nedelaget til David Navara hed næste modstander på listen selveste GM Rasmus Svane, dansk-tysker, bosiddende i Lübeck og endda præ-corona-holdkammerat på Skanderborgs ligahold. Det er han sådan set stadig, men har holdt et par sæsoners coronapause pga. de krævede grænsekryds. Men nu hvor man godt må krydse grænser uden karantøne, så vores kommende Liga-mostandere kan sagtens risikere både Rasmus og lillebror Frederik (kendt fra sit fremragende spil til SMUK-Skak 2021).

Det blev et drabeligt opgør, hvor Stockfish insisterer på stor hvid fordel i en pæn del af midtspillet (dagrammet). Her mener elektronerne, at hvid skulle have slået på c3 med stor fordel, men den slags beslutninger er godt nok ikke lette under pres. Hvid spillede 28. Tfc1, og det fes ud i remis. Tjek partiet HER.

Thybo havde en god dag på kontoret, da han ret effektivt slog IM Nderim Saraci fra Kosovo som sort (tjek HER). Han har nu som Jonas 5/8 på en delt 28.-plads. De tre førende har 6½/8, så vores folk vinder næppe, men har stadig fine chancer for at kæmpe for en topplacering. Der resterer tre runder og ingen lette modstandere.

Views All Time
Views All Time
445
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer