Mere islandsk succes + update

Parligras-Bjerre, slutstillingen fra 8. rd. Hvid kan bare vente på de løbske bønder på damefløjen.

.
Det går fortsat mere end godkendt oppe i den nordvestlige Atlant. Efter “lokalremisen” mod Rasmus Svane skulle Jonas i 9. rd. have sort mod den stærke, rumænske GM GM Mircea-Emilian Parligras. Og udefra så det forbavsende let ud – hvordan en lige åbning pludselig gav en ret stor afvikling og to sorte plusbønder i a- og b-linjerne. Jonas holdt de hvide chancer i kort snor, og efter 41. træk kunne han sætte hele pointet ind på kontoen til en flot score på 6/9. Tjek partiet HER.

Thybo havde en på papiret lettere modstander, men kunne ikke vride mere end en remis ud af stillingen, så han nu har 5½.

Til gengæld havde Jonas’ modstander fra 8. rd., Rasmus Svane, medvind, da han scorede en pind mod svenske Tiger Hillarp-Persson. I slutstillingen havde Rasmus ikke noget, der lignede en gevinst, men pludselig fik han det hele forærende. Don’t know why, men tjek partiet HER. Svane har også fine 6/9.

Arrangørerne kan stadig ikke lide at give hverken den komplette resultatliste eller morgendagens parringer før tidligst samme formiddag, men brug linksene til C24, og spol en runde frem – i morgen, altså.

.
************************* UPDATE Rd. 10 *************************
.

Dagens modstander i 10. runde blev den russiske GM Romanov. Fornemt navn må man sige, da historieinteresserede tosser vil mindes, at den gamle, russiske zarslægt jo var fra netop Romanovfamilien. Efter revolutionen i 1917 har navnet nok fået en mindre kejserlig klang i først Sovjet og siden Rusland, men det har ikke forhindret Evgeny Romanov i at nå næsten 2600 ELO. Der er bare ikke lette modstandere på det niveau.

Partiet blev en et rolig, afslået dronninggambit, og kom vist aldrig over remisgrænsen, inden de to spillere trykkede hånd efter kun 18 træk. Scoren er nu fine 6½/10; tjek selv Bjerre-Romanov.

Thybo havde igen en på papiret lidt lettere modstandere i form af en bulgarsk IM Momchil Petkov. Ham vandt han til gengæld over (som sort). Det bragte Thybo op på linje med Jonas på 6½. Tjek partiet Petkov-Thybo.

Allerbedst blandt danskerne gik det dog vores dansk-tyske Ligamand Rasmus Svane, som i dagens 10. rd. havde fornøjelsen af at spille mod ungarske Gabor Nagy. Ham husker vi fra godt spil og godt selskab til SMUK-Skak, og han selv mindes en remis mod Frederik Svane. Nu gjaldt det så storebror, og Rasmus trak hér det længste strå. Det bragte Rasmus op på 7/10 og gode chancer for en topplacering og direkte adgang til World Cup 2023 (de 23 bedste). Tjek Svane-Nagy.

Helt oppe i toppen er Anton Denchemko, Rusland, alene i spidsen efter en flot slutspurt på 4/5 og en ubesejret total på 8/10. Lige efter følger fire mand på 7½, bl.a. unge Vincent Keymer og så en bunke på 7 – inkl. Rasmus Svane.

Sidst runde er i morggen søndag. Vanen tro er rundelægningen ikke offentliggjort, så vi må vente til i morgen. Runden starter i øvrigt ikke kl. 17 (jysk tid) som alle de andre, men allerede kl. 15. Brug et af linkene ovenfor til Chess24, og klik fra 10. til 11. runde.

Tjek evt. turneringens hjemmeside for links til Flickr og en masse fotos fra flere af runderne. Kig under “Medie” og “Photo”.

Views All Time
Views All Time
222
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer