TePe Sigemann: Ikke helt så fedt som håbet

Jonas Bjerre til TePe Sigemann 2021. Det gik ikke så godt, som vi havde håbet på, men det kender alle vi andre dødelige jo til bevidstløshed. Store ambitioner og for mange bøffer.

.
I hvert fald ikke for vores unge helt, Jonas Bjerre, der i flere runder fik at føle, at syv spillere mellem 2600 og 2700 er en lidt anden opgave end gennemsnittet af danske landsholdsspillere. Det var ellers spillere af samme klasse, Jonas havde spillet lige op med til den just afsluttede EM/World Cup-qualifier i Reykjavik, men denne gang lykkedes det ikke vores unge helt at blande sig oppe blandt de dyre drenge Men, hva’ fa’n? Der kommer flere chancer senere.

Stillingsmæssigt blev sidste runde lidt af et antiklimaks. Førerulven Jorden van Foreest har været så urørlig i de første seks runder (5/6), at han kunne tillade sig den luksus at tabe til Gawain Jones i 7. og alligevel sejle i mål med en hel pinds forspring til Jones, Short og Keymer, der alle fik 4/7. Det er sgu overlegent og vidner om, at sejren i Wijk an Zee ikke var en enlig svale. Manden spiller bare hamrende godt og krydsede med sejren op i den eksklusive klub af 2700-folk. Han måtte godt melde sig ind i Skanderborg……

Jonas sidste parti i TPS blev en (set udefra) meget underlig franskmand mod turneringens franskmand, Etienne Bacrot. Omkring træk 20-23 kræver Stockfish en vis sort fordel, men næppe nok til at vinde. Bacrot fandt heller ikke en gevinst, og spillerne satte lokal rekord i afbytning af brikker, inden man gled ind i en stilling uden chancer for nogen.
.

Den lidt kedelige slutstilling i årets TePe Sigemann.
Klik på tabellen for at få den i læsbar størrelse.

.
Skak.dk har nu også en artikel om turneringen.

Views All Time
Views All Time
85
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer