TePe Sigemann på vej til slutspurten

Bjerre-Grandelius, 5. rd. i TPS. Den sorte bonde på e5 er forgiftet, men hvid plumpede desværre i fælden.

.
Lad os være ærlige: Det kører ikke helt så fedt for Jonas Bjerre, som det godt måtte det. I gårsdagens 4. runde blev det til et rundt nul mod den engelske ex-VM-udfordrer, Nigel Short, og i dagens 5. runde smed det svenske es, Nils Grandelius, en gevaldig bunke grus i Jonas’ maskineri.

Stillingen var vanskelig og ubalanceret med to hvide lette for sort tårn og to bønder, men det så nu meget fint ud – lige indtil træk 21 (diagrammet ovenfor). Bonden på e5 står tilsyneladende i slag, så Jonas “kom til” at gafle den, men den viser sig hurtigt at være aldeles forgiftet, for efter Sg6 og Sf4 får sort en overvældende fordel, som “Gargamel” sikkert og overbevisende konverterede til en pind. Følg partiet HER – desværre med den forkerte vinder.

I toppen trækker topseedede van Foreest fra med 4/5 foran Short og Grandelius med hver 3. Jonas er sidst med 1/5. Der resterer to runder til at forbedre på scoren, men let bliver det ikke.

I morgen tirsdag er det 6. rd., hvor Jonas har sort mod førerulven Jorden van Foreest, og i 7. venter franske Etienne Bacrot. Sgu et hårdt program.

.

Ultrakort rundeberetninger fra 5. rd. og de foregående findes på turneringens hjemmeside.

Views All Time
Views All Time
145
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer