Filip Boe og Frederik Svane i kamp i Kiel + update

Filip Boe i dybe tanker ved SMUK-Skak 2021.

.
Skakken blomstrer i disse post-coronatider, og igen-igen er det er par af talenterne, der skal i kamp: Filip Boe Olsen og Frederik Svane deltager begge i en 9-runders, lukket GM-turnering i Kiel: “Turm und Dobbelbauer”. Med tre GM’er or syv spillere på jagt efter normer ligner set-up’et meget det, vi havde i SMUK-Skak i august.

Mens Filip er næstlavest ratede i feltet, er Frederik nr. fire – foran den ene GM (Hector), og han har stadig ikke sin IM-titel! I august var han som bekendt ét træk fra sin første GM-norm, så jeg vil have lov at sætte penge på, at han igen havner oppe i toppen. Måske over de forjættede 6½ denne gang.

Til gengæld skal Filip nok arbejde mere for pointene, men det får vi at se allerede i 1. rd., hvor de to talenter mødes. Kampstart lørdag d. 2. okt. kl. 15.00 jysk tid.
.

Skak.dk har lidt om turneringen

Chess24 viser som altid det hele “live”

ChessResults.com har alle resultater, selvom deres brugerflade er vildt irriterende

.
************* UPDATE *************
.

Det blev Tyskland (Svane), der slap bedst fra Skanderborg vs. Skanderborg og det efter en mystisk afslutning. I midtspillet havde Svane ellers en mærkbar fordel, men den forsvandt med slutspillet, og i mange, mange træk siger Stockfish 0,0 – lige indtil træk 53, hvor sort begår en tabende bøf.

I Chess24 (se ovenfor)spiller både hvid og sort herfra et par tudetossede træk, inden den siger “1-0”. Mystisk, men på SK-Dobbeltbauers hjemmeside forstår de heller ikke noget, men noterer også 1-0. Hm.

Af de andre fire partier endte de tre remis.

Søndag starter de først kl. 10 og har søreme en runde mere kl. 16, mandag kl. 13.30, etc. Forskellige tidspunkter til hver runde, så mon ikke en eller anden spiller kommer for sent en runde? Mystisk.

.
************* UPDATE 2 *************
.

Søndagens første runde (2.) så en stribe remiser, hvorefter begge skanderborgspillere vandt i eftermiddagsrunden. Filip var som sort ude i et slemt stormvejr mod den tyske IM Paravanyan, men han missede gevinsten, og vor mand satte et præcist og dødbringende modstød ind til hele pointet. Tjek HER.

Frederik havde som sort mod den tyske FM Arndt styr på det hele fra starten og fik en lille fordel, der bare voksede sig større og større, indtil hele partiet var i hus. Tjek HER. Han har nu 2½/3 på en delt førsteplads med GM Meshkovs, Litauen. Filip har 1½.

Views All Time
Views All Time
135
Views Today
Views Today
1
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer