Jonas Bjerre med i FIDE Grand Swiss + updates

Det officielle Jonas-billede fra TePe Sigemann-turneringen i Malmø tidligere på året.

.
Knap er røgen fra efterårsferiens DM og den sammenfaldende Bundesliga drevet bort, før det igen er blevet tid til en af de efterhånden traditionelle FIDE Swiss-turneringer. 11 lange rnder fra 27. okt. til 7. nov., og blandt de 108 spillere i Riga finder vi unge Jonas Bjerre. Feltet toppes af Caruana, Aronian, Firouzja, MVL og mange andre topspillere, og guleroden for enden af regnbuen er, at de to bedste kvalificeres til næste cyklus Kandidatturnering. Så Jonas skal bare spille en hvis legemsdel ud af bukserne – så er han i verdenseliten om 11 runder.

I første runde fik Jonas remis mod den stærke tysker, Alexanker Donchenko (2648), efter at have lavet en slags fort med T + S vs D. I anden venter en russer med næsten identisk navn: Anton Demchenko (2651). Jonas har hvid 🙂

Torsdagens parti mod Demchenko kan følges HER.

Officiel website

Artikel på skak.dk.

.
************************* UPDATE *************************
.

2. runde gav et lidt trist nederlag mod russeren Alexanker Donchenko. Ret hurtigt fik russeren en slags fordel, som i slutspillet endte med T + S + 2B mod T + L + B i Donchenkos favør. Jonas’ bonde blev nappet, og T + 2B vandt ret let over T + 0B. Surt.

I tredje runde har jonas sorte mod den tyrkiske 2600+ GM Yilmiz. Tjek fra kl. 14 i dag på Chess24. I det hele taget spilles der hver dag kl. 14 dansk tid (13 lokal Riga-tid), dog ikke tirsdag d. 2., hvor der er en fridag.

.
************************* UPDATE2 *************************
.

Jonas’ 3. parti blev remis (link ovenfor). Han har nu 1/3. I spidsen er supertalentet Alireza Firouzja, tidligere iransk og nu fransk, 17 år og verdens nr. 6(!), der som den eneste har 3/3, mens seks spillere har 2½/3.

Views All Time
Views All Time
122
Views Today
Views Today
2
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer