Flot gevinst mod Adhiban + update

Bjerre-Adhiban efter 26. -, e5. Den hvide stilling ser lidt overbelastet ud, og hvad gør en klog mand ved det?

Fjerde runde blev lykkens runde (indtil videre), da Jonas på smukkeste vis leverede den bedste indsats i lange tider og nedspillede den indiske supermand Adhiban på hele 2672. Så vidt jeg husker Jonas’ højst ratede skalp ever, og så er det svært at bevare den jyske pessimisme.

I diagrammet har den højt ratede inder spillet e5 og forventer vel en slags tilbagetrækning, men det skete ikke. Det er heller ikke godt, for Lh3 er bundet af tårnene, Sf4, som dækker, kan heller ikke flytte, så had hulen gåør man? Tjah, hvad Jonas fandt, kan du se i selve partiet. Han endte med at få tvangsafviklet et slutspil med en merbonde , og trods uligefarvede løbere blev gevinsten kørt helt i mål. Flot spil.

Helt oppe afgav Firouzja, den eneste maksimummer, sin første halve og har nu 3½. Jonas har 2/4 (mod fire GM’ere med et snit på 2649!) og ligger midt i feltet i kampen om $550.000 og to pladser i Kandidatens næste cyklus.

Modstanderen i femte runde bliver den unge, stærke spanier David Anton Guijarro på 2658. Der findes bare ikke lette modstandere i denne turnering, men følg med HER. Der spilles kl. 13 Riga tid, og begge lande går bort fra sommertid i nat, så vi gætter på kl. 14 søndag. Livet er ikke let.

.
************************ UPDATE ************************
.

David Anton Guijarro viste sig desværre som en lidt for stor mundfuld for Jonas, så vor mand måtte opgive efter 50 træk i en materielt helt lige (T + 5B hver), men desværre positionelt tabt stilling. Tjek partiet HER.

I mandagens 6. rd. sidder amerikaneren Niemann (2637) med de sorte. Følg med HER. Man starter kl. 14 Riga tid = 13 dansk tid. Begge lande er nu ude af daylight saving time, og der er stadig én tidszone mellem de to.

Views All Time
Views All Time
469
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer