4-By-Malurt i Silkeborg + ex fotos

Filip Boe (t.h.) passede det hårde 1.-bræt så flot, at han endte som Skanderborgs (delte) topscorer med maximum 3/3. Den eneste anden skanderborger, der klarede sig lige så suverænt, var Filips far, Mads Boe på 3.-brættet. De kan ting i den familie.
På billedet er Filip i gang med at give Silkeborgs topmand, Per Knudsen, en lektion i et skoleskakagtigt tårnslutspil.

.
Øv, altså. 4-By-Turneringen i Silkeborg gik på alle planer ikke helt, som vi havde håbet og troet på. Det skulle have været en fortjent revanche fra det forsmædelige nederlag i 2019, men pointene trillede slet ikke den rigtige vej, og vi måtte atter en gang tage til takke med en ærefuld andenplads.

Colin havde ellers ifølge god tradition trommet 16 gode folk sammen til det årlige clash. Silkeborg var vært, men da Johnny Koust “havde glemt” at invitere Herning(!), blev turneringen reduceret til en 3-By-Turnering: Silkeborg, Viborg og Skanderborg. Det er sket før og gav en lidt tricky rundelægning, hvor hver Skanderborgspiller i de tre runder mødte TO silkeborgere og EN viborger eller omvendt. Det fungerede, men det var alligevel synd, at der ikke var fire hold på banen. Herning er en god og spændende klub, men mon ikke de er med igen næste år?
.

Skanderborgs måske “mindst fotograferede spiller”: Claus Qvist, på 8.-brættet mod Silkeborgs 8.-mand. Claus ses sjældent på klubbens billeder, fordi han altid er på den anden side af kameraet. Her har Formand Torkild dog hugget Claus’ Nikon og set sit snit til at fotografere fotografen. Partiet blev ufortjent remis efter kraftige skanderborgske gevinstforsøg, og Claus endte på godkendte 2/3. 2½ havde været bedre.

.
Efter første runde tegnede sig et ret sikkert billede: Skanderborg havde 11, Silkeborg 10½ og Viborg lå langt efter med 2½. Det gentog sig i 2. runde, hvor Silkeborg dog trak gevaldigt fra, og Skanderborg gik i stå i den nederste tredjedel, så værterne nu førte solidt. I 3. runde øgede Silkeborg blot føringen, så værtsbyen sejlede i mål med hele 29½ point (af 48 mulige) mod Skanderborgs 25 og Viborgs 17½. Det var desværre ganske fortjent. Silkeborg spillede bare bedst, så stort tillykke med sejren.

Det skulle altså ikke blive i år, vi vandt pokalen tilbage til Gudenåens bred, men så kan de bare vente sig næste år!
.

Resultatet af 4-By-turenringen 2021.
Desværre med Skanderborg på en ærefuld 2.-plads 🙁
Klik på billedet for at gøre det større og læseligt. Hvilket navne, der gemmer sig bag brætnumrene, ses på næste tabel (nedenfor).

.

2.-Holdets daglige holdchef, Henrik Svane (her på 5. bræt), er mester i skaklige grimasser.

.

Et af Skanderborgs nye medlemmer, Anders Nørlev, i dybe tanker. Han scorede desværre ikke så godt som ventet og ønsket.

.

Filips far, Mads Boe (t.v.), har været lynhaj i 40+ år og er det stadig. Han scorede sikre 3/3 på 3.-brættet. I det hele taget scorede vores top flot, vores midtbane fint, mens der blev sat flest point til i bunden. Den slags sker. Alle folk gjorde deres bedste, og det er en gang imellem ikke godt nok.

.

Vores Leif Møller er normalt en sikker pointplukker i den nedre ende af holdet, men i 4-By’en svigtede det normale killerinstinkt for en gangs skyld.

.

Unge Christian Frambøll (10. bræt, t.h.) spillede en god turnering, her mod Silkeborgs David Glascock. David vandt partiet til en samlet, perfekt score på 3/3, mens Christian vandt de to øvrige til en helt igennem godkendt score på 2/3.

.

Nikolai V. Pedersen (t.v.) på 2.-brættet er her oppe mod den gamle næsten junior-verdensmester, Jens Ove Friis Nielsen. Nikolais ur gik for hurtigt, og han tabte på tid.

.
De individuelle scorer? Jah, familien Boe på 1. og 3. lavede ubeskedne 6/6 tilsammen, og det var de eneste af vores maksimummere den aften. Æres bør også Silkeborgs Søren Mejrup (5.) og David Glascock (10.) samt Viborgs Jakob Graves (13.), som også scorede max 3/3.

Flere skanderborgspillere på “midtbanen” lavede gode 2/3 (Chr. Frambøll, Colin, Niels Christian og Claus Q.), og der var heldigvis ingen spillere med rene nuller. På minussiden ser vi dog, at 2. cyklus var hård ved vores fem sidste brætter (0/5), og 3. cyklus var der stort mandefald på brætterne 4 til 7 (0/4). Den slags sker desværre i hurtigskak, men tjek selv på tabellen nedenfor.
.

Skanderborgs individuelle scorer. Bemærk TO på max, og at alle mand scorede point. Det var bare ikke nok, så det gør vi bedre næste år.
Klik på billedet for at gøre det stort og læsbart.

.

Ex-bestyrelsesmedlem Thomas Hansen ser noget mellemfornøjet ud, men det var der ingen grund til. Han står fint med god terrænfordel på damefløjen.

.

Niels Christian Christensen (11. bræt; t.h.): 2/3 i dag og en absolut godkendt indsats.

.

Kai Munj (6. bræt; t.v.), klubbens kasserer og en af vores mest trofaste og slagkraftige holdspillere. Altid klar til at tage sin tørn – således også mandag aften.

.

Nybagt far og ivrig holdspiller, Morten Rasmussen (9. bræt), ser noget opgivende ud. Det var der ingen grund til, for han scorede 50 % i de tre partier.

.

Holdleder Colin Watson kampklar på 7.-brættet. Trods fine 2/3 måtte han finde sig i, at pokalen stak til Silkeborg – igen. Lad det ikke blive en vane! Colins tilfredse smil må skyldes, at West Ham for få dage siden fik skovlen under Liverpool med 3-2.

.

Viborgs topmand, den altid farlige Jens Ove Friis Nielsen (JOFN), altid iført murerkasket.

.

Jan Rode Pedersen (t.h.), senior-danmarksmester og Skanderborgs 4.-bræt.

.

Bjarne Berring Rasmussen (13. bræt; t.v.) – for en gangs skyld bag brikkerne i stedet for som trofast arrangør og turneringsleder.

.

Silkeborgs Johnny Koust i gang med at tælle points op. Han nåede desværre ikke så langt i Skanderborgs spalte 🙁

.

Silkeborgs (fortjent) sejrende 16-mands-hold. Det er altså ikke godt for håneretten, så næste år, altså…….

.
Hvem der er vært næste år, vides ikke, men det bliver enten Herning eller Viborg, så vi kan allerede nu begynde at gå i skarp træning for at genvinde “vores” hedengangne 4-By-Mesterskab. Så snart vi har sted og især en dato, kommer den på hjemmesiden (hér) og i kalenderen.

Views All Time
Views All Time
222
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer