Hold-EM i Slovenien 1. + 2. runde

For første gang i snart meget lang tid er det blevet tid til en af de helt store hold-begivenheder, nemlig Hold-EM, som i år afholdes i Slovenien.

Danmark stiller i år med et både ungt og meget lovende hold, og så er det jo ikke overraskende, at Skanderborg har hele to spillere i flokken, nemlig Mads Andersen på toppen og Jonas Bjerre på 3.-brættet. Mellem de to sidder den p.t. højest ratede, aktive dansker, nemlig Jesper Thybo, og som 4. og 5. sidder Allan Stig (nybagt dansk mester) og kaptajn Sune Berg Hansen. Rusland er naturligvis topseedet foran Azerbaidjan og Frankrig (med Firouzja som ny topmand), mens Danmark er nr. 18/39.

Dagens modstander er Skotland, og Danmark er solid favorit. Partierne starter i dag fredag d. 12/11 kl. 15 slovensk og dansk tid, og slagets gang kan følges HER. Jonas sidder over i første runde, så dagens rækkefølge hedder Mads, Thybo, Allan og Sune.

Officiel web-site.

Artikel på skak.dk.

.

Som håbet blev det i 1. runde til en komfortabel sejr over skotterne. De to hvide (Mads og Allan) vandt ret hurtigt, Thybo måtte som sort slås lidt mere, og i matchens længste parti tabte landstræneren Sune på 4.-brættet til en 2200-mand.

I dag er modstanderen Tyskland, og Sune har sat sig selv af, så gutterne nu hedder: Mads, Thybo, Jonas og Allan. Begge skanderborgere i aktion – faktisk TRE, for Rasmus Svane er med hos fjenden på 4. bræt og skal slås mod Allan Stig.

Spilstart kl. 15. Følg med HER.

Dagens opgave
Arkiver