Hold-EM 7. rd.: Bulldozeren kværner videre

Ingen tvivl om, at Jonas Bjerre har været den klart bedste spiller på det danske landshold, som kæmper hårdt for hæder og ære ved Hold-EM i Slovenien. Der var lige en ét-træks smutter mod Tyrkiet, men ellers har Jonas været sikkerheden selv og har ikke givet mange chancer bort.

Heller ikke i dag, hvor modstanderen hed Tjekkiet. Som alle andre østlande er Tjekkiet et land, man skal passe på, og især topmanden David Navara er kendt som en stærk mand, der jævnligt optræder på de allerstørste scener sammen med Carlsen & Co. Ham fik Mads Andersen fornøjelsen af, og det gjorde han godt. Så godt at partiet aldrig kom over remisgrænsen, og efter 21 træk var det hele slut: ½-½.

Jonas på 3. spillede hvid i en russer, hvor en masse afviklinger gav ham en fin overvægt på kongefløjen. D+2T+L på hver side, men uligefarvede løbere gav et fint angreb, og allerede efter 17-18 træk havde hvid en slags afgørende fordel. Tre træk senere var sort totalt fortabt, og efter 24 træk opgav modstanderen ved udsigten til store og uhelbredelige materialetab. Sort må have følt sig som blød asfalt under en alt for tung bulldozer, der ustoppeligt kværner løs og maser alt på sin vej. Se partiet HER.

Jonas har nu 5/6 og kan indtil videre se frem til en solid ratingfremgang efter det, der ligner hans mest overbevisende, internationale indsats til dato.

Thybo på 2. og Allan Stig på 4. har begge sort i meget lige stillinger. Allan har i skrivende stund L mod S i et symmetrisk slutspil med bønder på begge sider, men næppe nok til at vinde. Thybos ligner også en remis, så mon ikke det bliver 2½-1½? Det kan Danmark være stolte af – og især af unge Bjerres indsats.

Tjek Chess-Results for de individuelle scorer og performancerating. Jonas er konstant over 2700 – nærmere 2800. Det kan være lidt kryptisk, hvordan man finder statistikken, men se under “The Best Players” og “Board List” – eller også klik HER.
.

Update: Det blev to sikre remiser og en flot sejr til Danmark. I morgen kommer straffen for den gode placering i form af 5.-seedede England.

I toppen af turneringen lykkedes det (igen) underratede Ukraine at slå de russiske favoritter (2½-1½), mens Azerbaijan slog Holland med de samme cifre. Ukraine og Azerbaijan deler føringen og mødes i morgen lørdag.

Individuelt er den store helt stadig Firouza, der nærmest kører en enmandshær for sit nye land, Frankrig. Han slog Jobava, mens resten blev remis, og altså en sejr på 2½-1½. Hans live-rating nåede ifølge 2700chess.com ikke helt 2800, men til gengæld er han 0,1 ELO fra at ligge delt toer på listen(!) – den andenplads, der lige nu tilhører Ding.

Men med 6½/7 til Firouzja og fuld power på spillet fristes man til at spørge: “Hvor længe?”. Firouzjas præstationsrating er 3056 med pil opad; bedst af alle i turneringen. Og Jonas? Imponerende 2796 og tilbage i toppen over præstationer på 3.-brættet.

Tjek selv 2700Chess.

Views All Time
Views All Time
308
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer