Viby 1 – Skanderborg 3 4-4!

Efter to kampe med to snævre nederlag, så det på papiret ikke meget bedre ud på forhånd mod gruppens ratingfavoritter fra Viby. Med et ratingsnit på over 1900 var Viby 1 kæmpe favoritter mod et afbudsramt Skanderborg 3 med afbud på bræt 1+2+3, og den forventede score sagde da også 6,70-1,30!!!

Det var derfor også nogle uvante numre Skanderborgs spillere satte sig ved og undertegnede (Jonas) måtte med en vis frygt fra start selv sætte sig på bræt 1 mod Jens Olaf Svanholm Fogh med en rating på 2182! Efter en rimelig lige åbning som hvid, undervurderer sort efter 10 træk et centrumangreb, som gav en farlig fribonde. Efter noget afbytning åd sort lidt for grådigt en bonde, hvilket gav hvid muligheden for at hente en ny dronning. En noget overraskende point til Skanderborg på bræt 1.

På bræt 2 spillede Kim Lund Larsen sort mod Lars Hougaard. En ret lige åbning med en ekstrem aktiv hvid springer. Hvis man keder sig, mens man spiller holdskak, kan man altid se Kims parti. Tredje holdkamp i streg med et aggressivt angreb. Denne gang løb det ud i sandet og Kim måtte ”nøjes” med ½ point.  

På bræt 3 sad Niels Chr. Christensen, som efter åbningen var foran med en bonde, men mod et meget stærkt løberpar. En stilling som lignede en deler, men lige som Niels Chr. tilbød remis overså han desværre en mat på baglinjen, og så var han pludselig nede med en springer.

På bræt 4 stod Poul Nørgaard noget presset ud af åbningen – Poul mente dog selv, han havde ret godt styr på det – og det havde han ret i. For modstanderen kom i alvorlig tidsnød og med en alvorligt underudviklet kongefløj vandt Poul til sidst med en flot kombination. Endnu et helt point til Skanderborg.

På bræt 5 spillede Torkild Salling sin sædvanlige dronningegambit, hvor han kom flot ud af åbningen med aktive brikker og mange muligheder. Desværre overså han til sidst et bondetræk, som tabte 2-3 bønder.

På de tre nederste bræt sad vores tre reserver fra 4. holdet, som gjorde en flot figur. På bræt 6 sad Torben Gregersen som i en kongeindisk kom godt afsted på kongefløjen. Stilling var ret lige, og Torben fik en remis med hjem fra Viby.

På bræt 7 kom Anders Dyhr desværre lidt skidt ud af åbningen, hvor han tabte en bonde og mistede centrum. Anders kæmpede en brag kamp, men efter endnu et mistet bonde og en dronninge-afbytning var der ikke mere at komme efter.

På bræt 8 sad endnu en Anders. Haarup havde sort og efter en ret lige stilling fik han et godt angreb ind på hvids konge. Anders’ brikker stod aktivt, mens hvid stod og forsvarede, og da Anders flyttede sit angreb til modsatte side af brættet, fik han først en løber og derefter fuld gevinst.

Et fantastisk resultat, hvor vi mod modstandere som alle lå mindst +200 rating over vores spillere på hvert bræt, alligevel var tæt på at løbe med det hele.

Views All Time
Views All Time
634
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer