Mads A. og Jonas B. med i EM i lyn- og hurtigskak

I det alt for snævre vindue mellem nedlukning 20/21 og nedlukning 21/22 lykkedes det at afvikle et stort opsat EM i lyn- og hurtigskak i den polske by Katowice. Blandt de 529(!) deltagere kunne man derfor finde en kraftig polsk overvægt, men også adskillige udenlandske top-GM’er – fx de to unge herrer fra nord: Andersen & Bjerre.

Hele lynadfelingen blev afholdt på én dag (fredag d. 17. 12. 2021), og vinderen blev den stærkeste polak, nemlig Jan-Krzysztof Duda. Hans score hed 18/22, et fint halvt foran polske Klekowski og halvandet foran ungarske Balog.

Mads og Jonas blandede sig desværre ikke selv i den øverste top. Jonas fik 14½/22, mens Mads scorede 1 pt mindre – slet ikke så ringe endda.

Nogle toppartier (blitz) og hele stillingen kan findes på Chess24.

Slutstillingen (blitz)

.

Lørdag-søndag d. 18.-19. spilles der rapid, og begge vores krigere er naturligvis med igen, og i skrivende stund er Mads bedst med med 3½/4 – men der er laaaaaang vej i mål. Jonas ligger også lunt med 3/4.

Følg med på Chess24.

Fra 4. runde kan du opleve Mads blive udsat for Volgagambit HÉR eller Jonas nedspille en officielt meget svagere spiller, der stritter flot imod overmagten – HÉR.

I 5. runde: GM Mads – FM Mis (Mex.)

og Kacprchak (Pol.) – GM Jonas
.

Der spilles 11 rd. i alt, 6 lørdag og 5 søndag.

Views All Time
Views All Time
190
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer