TATA Steel Masters og Challengers + Update

Anish Giri i Tata Masters 2021.

.
Traditionen tro er hollænderne ude med årets første superturnering, og som altid er det den traditionelle Hoogoven-turnering, der er tale om. De senere år har den heddet Tata efter de indiske ejere.

Der spilles fra d. 14. til 30. januar, og topgruppen er igen i år Spitzenklasse fra Carlsen, Caruana og Giri til Grandelius, Pragg. og Jorden van (Foreest (sidste års overraskende vinder). Under den har man som altid en “Challengers” gruppe af næsten-supermænd, og Jonas Bjerres fantastiske spil ved især hold-EM har nok imponeret arrangørerne og kastet en eftertragtet invitation af sig. Dér skal han slås med 13 andre talenter fra de øvre luftlag.

Skak.dk har en fin artikel

Turneringsstart lørdag d. 15. januar kl. 14. Begge grupper kan følges på Chess24:

Tata Masters

Tata Challengers

Jonas har i 1. runde hvid mod den stærke, hollandske GM Erwim L’Ami

.
************ Update ************
.

Jonas fik en flot debut i Tata, da han i et 2T vs T+L slutspil langsomt og sikkert klemte alle vitaminerne ud af L’Ami og nettede hele pointet. I morgen søndag venter den tjekkisk-vietnamesiske GM Nguyen.
.

Bjerre-L’Ami 1. rd.
Hvid trækker og afslutter sorts lidelser.

.
Den lange gevinst er at mase på med g- og h-bønderne og få sort til at opgive pga. blodtabet, men der var noget hurtigere. Ellers tjek Jonas’ smarte vending i Bjerre-L’Ami, Tata Chall. 2022 (træk 58).

Views All Time
Views All Time
146
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer