Silkeborg 4 – Skanderborg 5

Torsdag 20. JAN 2022 tog Skanderborg 5 til Silkeborg. Det er en svær udebane, og vi havde revanche tilgode.

Skanderborg stillede således op: Bræt 1, Jesper Pallesen, Bræt 2, Vibeke Grue, Bræt 3 Hans Skovhus, Bræt 4 Bertram Knoblauch.

Det lykkedes at besejre det stærke Silkeborg hold med 1,5 – 2,5.

På hjemmesiden er på resultattavlen er det anført, at Skanderborg stillede op uden at respektere ratingordenen.

Det stiller jeg med undrende overfor, for iflg. DSU stillede vi op i ratingorden, men problemet er, at DSUs ratingorden ikke er den samme som Skanderborg skakklubs ratingorden. Hvorfor ikke?

Første spiller der var færdig var Bertram, der lagde offensivt ud, med et kraftigt angreb mod modstanderens konge. Angrebet kunne ikke færdiggøres, og det kostede lidt, men da modstanderen tilbød remis accepterede Bertram.

Næste spiller der kunne afslutte var Vibeke, der blev presset helt i bund af Knud Mogens. Det endte i en gaffel med KMs springer, hvorefter der var frit valg mellem Vibekes dronning og et tårn. Det var det, og Vibeke måtte opgive.

Så stod det 1,5 – 0,5 til Silkeborg.

Næste spiller der fuldendte var Jesper, der på intet tidspunkt var presset, og havde fuldstændig styr på sin modstander, der kunne se, hvor det bar hen og opgav.

Sidste afsluttede parti var mit. Jeg stod i begyndelsen bedst, men min modstander havde et giftigt springer par, der gjorde det svært for mig at beholde mit materiale, og jeg slap nådigt ved at bytte et af mine tårne med en springer.

Så stod min modstander igen bedst, men det lykkedes mig at lave en del ravage hos ham med min springer, som endte ud i at jeg lavede en gaffel, hvor jeg fik frit valg mellem hans 2 tårne. Herefter tilbød jeg remis, men det blev afslået.

Jeg fik herefter etableret en afdækker skak med min løber/tårn, hvorefter jeg kunne høste modstanderens springer og score en bonde, gratis, så var spillet lige pludselig vendt til min fordel, og min modstander opgav.

Resultat 2,5 til Skanderborg og 1,5 til Silkeborg. Ratingorden eller ej.

Views All Time
Views All Time
65
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer