Tre halve og en pind i Tata Challengers

Stillingen i Challengers efter 7 af de 13 runder. Klik for at kunne læse skemaet.

Det går fortsat helt hæderligt for uge Jonas Bjerre i Tata Challengers. Efter en start med 1-0-1 har de næste tre partier givet tre remiser uden de store gevinstchancer i nogen retninger, så Jonas nu har 3½/6. Dette er ikke overraskende midt i feltet som 4-7/13.

.
************** Update **************
.

Lørdag ventede den tyske IM Roven Vogel, og relativt set var han en af de mindre umulige opgaver. At prøve, inden søndagen giver et møde med den førende inder Erigaisi Arjun. Erigaisi har spillet ganske flot indtil videre og hører nok til i afdelingen for meget vanskelige modstandere.

*******

Syvende runde var der igen fuldt udbytte til Jonas, og det gik ud over nævnte Vogel. Jonas havde de hvide, og allerede efter 10 træk i en spanier havde sort rodet sig ind i en dårlig stilling. De næste 5-10 træk gjorde bare Jonas’ fordel større, men det tog alligevel 51 træk af få sort til at strække våben. Tjek partiet HÉR. I morgen venter den topspillende førerhund Erigaisi Arjun.

*******

Øv, så gik den ikke længere. Den topseedede Erigaisi Arjun var for stor en mundfuld for Jonas, så søndagens match gav et rundt nul. Mandag er fridag, og tirsdag har Jonas hvid mod Ganguly.

*******

I topgruppen, Tata masters, er Carlsen ved at få krudt i røven. Efter tre remiser i træk fik han i 6. en gevinst over den utraditionelle ungarer Richard Rapport til 4/6, og i 7. fulgte en hel pind mod unge Pragg (HÉR). Carlsen har nu 5/7 og er alene i spidsen. En halv bagud finder vi Aserbaidjans Mamedyarov, og på 4/7 ligger fire mand, bl.a. indiske Vidit.

På det mindre skaklige plan var dagens historie, at Giri vandt uden kamp mod Dubov. En “ven” i Dubovs omgangskreds er testet Covid-positiv, og selvom russeren selv er testet negativ (kviktest), ville de ufleksible arrangører kun lade ham spille mod Giri iført mundble. Det nægtede Dubov, da de lokale regler specifikt sagde, at mundble ikke var noget krav.

Bureaukrater er bureaukrater, så Dubov blev prompte belønnet med et nul, så nettet koger forståeligt over af folk, der enten ser Dubov som en tapper frihedskæmper (som Novag Djokovich) eller et anarkistisk tossehoved, der bare skal lave ballade.

Karjakin og Vallejo-Pons er to af de stormestre, der åbent støtter Dubov, og på det noget lavere plan kan også jeg glimrende forstå russeren. Hysteriet over corona er for længst kammet over almindelig fornuft. Med p.t. 40.000+ smittede og meget få indlagte dagligt i Danmark begynder den frygtede omikron mere at ligne en flad forkølelse, så regelstridige krav om mundbletvang ligner blot et forsøg fra arrangørerne på at mobbe Dubov til at forstå, at “vi bestemmer” – basta! Symbolpolitik, men Tata-folkene bestemmer jo, hvem de inviterer næste år – og det er næppe Dubov 🤥

Mere om historien på Chess24. og ChessBase.

.
Tata Masters

Tata Challengers

Turneringens hjemmeside

Views All Time
Views All Time
83
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer