Jonas over 2600!

Jonas Bjerre ifølge Tatas hjemmeside.

.
Vi vidste det jo alle sammen – at det “kun” ville være et spørgsmål om tid, inden Jonas Bjerre ville krydse den magiske ratinggrænse 2600. Men at springet kom allerede nu var måske en anelse overraskende.

Men runderne 9-11 i Tata Challengers var gode ved vor unge mand, da han på stribe nedlagde indiske Ganguly, kazakhiske Jumabayev og russiske Murzin med hård hånd og fuldt pointudbytte, og så kunne han tillade sig at tage det lidt mere med ro i de sidste par runder. Gruppens førsteplads var alligevel forsvundet til den unge inder Erigaisi, og af konkurrenter til andenpladsen var der ikke nogen, der forsøgte at stikke af og tage pladsen udelt.

Så, som sagt, så gjort, og hurtige remiser mod turneringens to eneste, kvindelige deltagere, Zhu og Shuvalova gjorde, at Jonas endte på 8½/13 på en delt andenplads med GM Nguyen, som Jonas jo tabte til i 2. rd. Erigaisi havde alene 10½/13(!), og på en delt fjerdeplads kom bl.a. L’Ami med 7½/13. Så ingen tvivl om andenpladsen, som kan stille op i køen som en af Jonas’ allerbedste præstationer.

Endda skelsættende, da han i Tata vandt 15 ELO, og i tillæg til de 2586, der var på kontoen i forvejen, når dagens tal 2601. Det gør officielt Jonas til Danmarks stærkeste, aktive spiller.

Ikke så ringe endda!
.

I Masters vandt Carlsen det vigtige parti mod Caruana i næstsidste runde og fik derpå en walk-over mod den coronaramte Dubov, så vinderscoren hed 9½/13, 1½ gode points foran Mamedyarov og Rapport. Det var vist Carlsens 8. sejr iHolland.
.

Turneringens hjemmeside m. fotos (tjek under “medier”) og tabeller.

Skak.dk

2700Chess.com: Live-rating af verdens 20 bedste juniorer. Jonas er nr. 16.

Views All Time
Views All Time
501
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer