EM update 2

Jonas Bjerre. Stadig med god fart på skuden nede i Slovenien.

.
Det går fortsat godt i den slovenske forårsluft – i hvert fald for Jonas Bjerre, mens Danmarks anden topkandidat, Jesper Thybo, næppe har fået det ud af det, han havde håbet på.

Efter en fremragende start med 3/3 (læs HER) er Jonas’ tempo gået lidt ned i takt med modstandernes stigende spillestyrke. Således gav runderne 4-6 tre remiser, men det er ganske “lovligt”, når der er tale om tre 2630+-folk, senest GM Jaime Santos Latasa på 2648. Sammenlagt har de seks spillede runder givet 4½/6 og en solid ELO-gevinst på +10.

Vores exil-dansker, Rasmus Svane, har også 4½, men scoret på en lidt anden vis: Tre gevinster i starten, og derefter et nul, en pind og en halv. Sammen med bl.a. Jonas er det til en mangedelt 7.-32. plads efter fem spillere med 5/6 og i spidsen Matthias Bluebaum med 5½.

Thybo kæmper lidt mere med brikker og modstandere og har scoret 3/6 mod modstandere væsentligt svagere end ham selv. Det rækker til en midlertidig placering som nr. 175, hvilkelt er meget langt fra toppen og ELO-tabet er p.t. 18 points. Næppe hvad talentet havde håbet og måske endda regnet med.

Sidste mand under dansk flag er unge Adesh Easwaralingam, som uden tvivl er mere tilfreds end Thybo med 3/6. Med en startrating på 2069 har det også givet en solid fremgang på +47. Imponerende, men vel ikke overraskende for en ung komet.

I 7. skal Jonas Bjerre have de hvide mod tyske GM Kollars (2635). Svane har hvid mod Peter Michalik (Tjekkiet, 2585), Jesper Thybo hvid mod Jernej Spalir (Slovenien, 2373) og Adesh Easwaralingam sort mod IM Bukal (Kroatien, 2391). Unge Adesh er som altid 300 ELO bagud fra starten, men det går jo meget godt.

Spilstart kl. 15 i dag (lørdag).

Jonas-Kollars

Thybo-Spallir

Bukal-Easwaralingam

:
****************************
.

Update:

Sporten kort: Fire remiser 🙂

Eneste vindere i topfeltet blev Bluebaum og Sargissian. Bluebaum har nu 6½/7 og er et helt point og en masse korrektion foran Sargissian med 6/7 og “feltet” yderligere mindst ½ bagude på 5½/7. Jonas og Svane har hver 5/7 g er midlertidigt placeret som hhv. nr. 10 og 22. Søndagens 8. runde starter kl. 15 – som altid. Det passer med opløbet i Flanderen Rundt 🙂

I 8. rd. havde Jonas de sorte mod den andenseedede ukrainer Volokitin. Start kl. 15. Partiet blev remis, mens Svane tabte til Armeniens Iskandarov. Easwaralingam har i skrivende stund en skidt stilling mod den lokale IM Markoja (og tabte da også), og Thybo vandt et klassisk kongeangreb mod italienske IM Manca.

Jonas er med ubesejrede 5½/8 fortsat med i den sjove ende. Alle dem, der ligger under ham selv, får bank, og striben af 2630+-folk spiller han remis med. Svane har tabt lidt af pusten, mens Thybos gevinst bragte ham op på 4½/8, men dog stadig et mærkbart ratingtab. Endelig havde Easwaralingam som relativt lavtratet næppe de store forhåbninger, men har gjort det godt (3½/8) mod stærk modstand.

****************

Mandagens program har givet Jonas hvid mod Topalovs gamle sekundant, Ivan Cheparinov, igen en af de topratede (2672), mens Rasmus Svane har sort mod græske GM Halkias. Thybo har hvid mod den tyrkiske IM Gorkikan, og Adesh har sort mod ungarske FM Pasztor. I starten var de sammen med resten af midterfeltet med 3½-4/8 blevet helt borte i rundelægningen(!), men med tiden kom de med.

Views All Time
Views All Time
540
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer