EM i Slovenien er slut

Og ikke overraskende endte Jonas som bedste dansker med en remis mod Vetoshko (Ukraine, 2507) i sidste runde og samlet 6½/11 og en 57. plads. Fint nok, med havde det ikke været for det irriterende nederlag til Cheparinov i 9., var Jonas måske kommet i top 20 og havde været med i næste World Cup. Øv! Nu blev det ved en lille ratingfremgang, så ungersvenden stadig er over 2600 og dermed Danmarks stærkeste live-spiller. Peter Heine ligger stadig over, men har været passiv i årevis.

I øvrigt nævner Peter Heine på FB, at Jonas trods den manglende Top 20-placering allerede ER kvalificeret til World Cup pga. sidste EM. Det har Heine sikkert totalt styr på, og det er jo godt.

Thybo vandt i 11. runde over Tutisani (Georgien, 2442) og nåede samme pointtal som Jonas, men har undervejse ikke mødt en eneste spiller over 2450 og har derfor tabt en del rating på turen. Syv af Jonas’ modstandere var >2630, så Jonas og Thybo spillede nærmest i hver sin halvdel af turneringen – den sjove og den mindre sjove.

Sidste, officielle dansker er Adesh Easwara….. fra Fredericia (ikke som tidligere skrevet Kolding). Han tabte i 11. rd. og nåede kun 4/11, men med en startrating på 2069 var hans forventede helt i kulkælderen, så han vandt faktisk hele 49 i rating – ifølge Chess24.

Endelig er der Rasmus Svane, som desværre har valgt at spille for Tyskland. En skam, for han er grumme talentfuld og meget stærk og nåede 7/11 og en placering som nr. 41 og et lille tab på 4 ELO.

.
Helt oppe? Europamester blev tyske Matthias Bluebaum og Armeniens Gabriel Sargissian, begge med 8½ foran en lille flok på 8/11. Bluebaum tog fortjent titlen på korrektion foran Sargissian, mens Kroatiens Ivan Saric var bedst i gruppen af forfølgere og snuppede bronzen.

.
Sidste runde på Chess24

Fin artikel på skak.dk.

Turneringens hjemmeside med parringer og fotos

Officiel beretning fra turneringen

Views All Time
Views All Time
69
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer