DM i Svendborg 2022 – 1. rd.

Der går ikke lang tid mellem de interessante turneringer. Dårligt nok er det individuelle EM (Slovenien) slut, før den danske elite sidder i Svendborg og krydser klinger i kampen om det danske mesterskab 2022. Skanderborg har som vanligt et par spillere med, nemlig ratingfavoritten Jonas Bjerre og Filip Boe Olsen. Den tredobbelte mester, Mads Andersen (spiller i Reykjavik), har valgt at springe over, og Bjørn Møller Ochsner er stukket af til Aarhus/Skolerne – ellers kunne vi have haft hele fire. Heller ikke de mangedobbelte mestre Sune Berg Hansen eller Allan Stig Rasmussen er med, så der er rørt godt rundt i bøtten.

Spilstart kl. 14 (som de fleste dage), og Jonas har i lørdagen startrunde fornøjelsen af de sorte mod Martin Percivaldi, mens Filp har hvid mod Carsten Høi. Høi kom med på et afbud (Antonsen), så nu er der fire GM med og en god chance for en GM-norm til især Filip og Bjørn.

Dagens samlede opgør ser sådan ud:
.

Percivaldivs.Bjerre
Filip Boevs.Høi
Jesper Thybovs.Martin Haubro
Schandorfvs.Ochsner
Borgevs.Sylvan

.
Jonas og Thybo må pga. deres høje rating i fællesskab dele favoritværdgheden. Ingen af dem har prøvet en DM-titel før, så det bliver nyt – hvis altså…… Ochsner vil nok satse ret hårdt på den tredje og sidste GM-norm og dermed titlen, og Filip ligeså, om end han stadig mangler ratingkravet. Men meget kan se anderledes ud efter et par runder med gevinster eller tab.

DSU har en fin artikel om turneringen

Partier findes på Chess24

Partigennemgang med live kommentering er på Twitch. Mads Boe og Rasmus Skytte er ganske underholdende.

.
Spilstart hver dag kl. 14.
.

********* Update *********
.

Det blev til 1½/2 for Skanderborg i 1. rd. Jonas kunne ikke komme igennem Percivaldis forsvar og måtte nøjes med en halv, mens Filip Boe scorede hele pointet mod GM Høi – noget heldigt, dog, da pilen undervejs viste tyk sort fordel. Men hvad gør det, når blot man står bedst efter sidste træk. Høi tog det pænt og havde på FB mange rosende ord til sin hårdt kæmpende modstander.

Filip deler førstepladsen med Jesper Thybo, som indkasserede hele pointet på fineste vis. Jonas er blandt de seks, som har ½/1, men søndag er der nok en runde. Start kl. 14, og brug de samme links som ovenfor.

Views All Time
Views All Time
92
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer