DM i Svendborg 2022 – 2. + 3. rd. update

Der kæmpes fortsat godt om pointene nede i Svendborg. Hurtige remiser er fy, så alle partier spilles helt ud til sidste gevinstchance, og det er masser at se på for tilskuerne – live eller on-line.

Martin Percivaldi har fået sig en hård start med de to topfavoritter i de første to runder. I går gav det en go remis mod Jonas, og søreme – igen en sikker remis i dag, denne gang mod Jesper Thybo.
.

Jonas Bjerrevs.Jacob Sylvan1-0
Bjørn Ochsnervs.Filip Boe½-½
Martin Haubrovs.Lars Schandorff1-0
Carsten Høivs.Nikolaj Borge1-0
Martin Percivaldivs.Jesper Thybo½-½

Jonas var næste mand på pointtavlen, og det med et helt pont mod Jacob Sylvan. Et balanceret midtspil gav en kvalitet i slutspillet, og det blev spillet med millimeters præcision. Sylvan fik ikke mange chancer, da først fordelen var vindende, og han opgav i god tid, før han blev sat mat.

I skrivende stund ligner det gevinster til Haubro og Høi, mens de to GM-kandidater, Bjørn og Filip, sandsynligvis tager remis en gang om X træk. I sidste parti ligner det en god gevinst til Martin Haubro mod “huggeblokken” Schandorff.

Pletvist korrekt forudsigelse: Carsten Høi kørte som sagt gevinsten hjem i sikker stil mod Nikolaj Borge, og søreme om ikke Bjørn fik vredet nogle gevinstchancer ud af ingenting. Han havde i hvert fald to merbønder (4 vs. 2), som sagtens kan give en pind. Stockfish siger lige spil omkring træk 40, men i 42-43 er der hvid gevinst, og lige efter tilbage på lige. Hvid kommer tilsyneladende ikke igennem trods overvægten.

Og også point til sidst. Haubro outsmartede som forudsagt den normalt ret smarte slutspilsmand, Schandorff, og nettede hele pointet. Og ganske som forudset var Bjørns merbonde ikke tilstrækkeligt til at føre gevinsten i mål. Sejt spillet af Filip, og remis til dem.
.

Der er nu ingen spillere tilbage på 2/2, så føringen på 1½ deles af Jonas, Filip og Thybo. I morgen mandag venter turneringens på forhånd mest spændende opgør: Thybo-Jonas. En eventuel vinder ligner en ny danmarksmester.
.

Mandagens opgør ser sådan ud:

Jesper Thybovs.Jonas Bjerre1-0
Lars Schandorffvs.Martin Percivaldi1-0
Filip Boevs.Martin Haubro0-1
Jacob Sylvanvs.Carsten Høi½-½
Nikolaj Borgevs.Bjørn Ochsner1-0

.
Twitch har kun et parti ad gangen, men Mads Boe og Rasmus Skytte kommenterer glimrende og henter spillerne ind. Jonas kommenterer fx selv sin gevinst.

Chess24 har alle partier live. Klik på 2. eller 3. rd.

.
***************** Update *****************
.

3. runde blev ret sur for Skanderborg. Topopgøret mellem de to højstratede, Thybo mod Jonas var naturligvis det mest interessante. Jonas slap objektivt fint ud af en slags engelsk, om end jeg selv bedst kan lide det hvide setup. Et sted i midtspillet begynder Jonas’ brikker dog, og Stockfish synes slet ikke om Jonas’ 27.-, Dd4, hvorefter hvid får sat skub i sin bondemajoritet på dronningfløjen og endte med at have to næsten-dronninger på a7 og b7. De var ustoppelige og Thybo nettede hele pointet på flotteste vis. Meget overbevisende spillet af Thybo, som dér fik taget en grundig skanderborgrevanche efter nederlaget til Mads Andersen i XTRACON-Ligaen. Øv og 1-0.

Filip var oppe mod Martin Haubro og kom fremragende ud af en nimzoinder. Ved efteranalyserne hos Boe & Skytte mente Haubro ligefrem, han stod ret skidt. Desværre skal der følges korrekt op på selv gode stillinger, og Filip endte i stedet i et underlegent slutspil med 2T+L+4B mod 2T+L+5B. En masse afviklinger efter havde sort to bønder ekstra i et dobbelt tårnslutspil, og da det var forbundne fribønder, var det kun et spørgsmål om tid. Mere øv og 0-1.

Efter to remiser mod Jonas og Thybo sad Percivaldi nu overfor Skakbladets redaktør Schandorff, men buen blev spændt lidt hårdt og Scahndorff endte med at snyde sin yngre modstander i slutspillet. Først en officer for et par bønder og siden kongen. 1-0.

Sylvan-Høi lignede længe en sort gevinst, men slutspillet T+L+6B vs. T+L+6B (med uligefarvede løbere) var ikke uden faldgruber, og pludselig kunne Sylvan få byttet tårne. Uundgåelig remis tre træk efter. Høi har nu haft tre gevinstpartier, men har kun fået 1½ point ud af det. Bedre end 0, men det må alligevel ærgre.

Endelig fik Borge en vellykket hjemmeforberedelse ind i et vildt kompliceret parti mod Bjørn. Kommentatorholdet var ret begejstrede for Borges skarpe spil og Bjørns store tidsforbrug, men til sidst gik den ikke mere, og Bjørns stormesterdrømme fik endnu et skud for boven. 1-0.
.

Med sejren gik Thybo alene i spidsen med 2½/3 foran Haubro på 2 og bl.a. Filip og Jonas på 1½/3. Med 10 deltagere skal der spilles 9 runder, så der er stadigvæk 67 % af turneringen tilbage, og gevinstprocenten er herligt høj i Landsholdsklassen.

.
Partierne er på Chess24.

Twitch analyseres partierne grundigt af Skytte og Boe Senior plus forbipasserende gæster. Altid underholdende.

Youtube ligger de enkelte runder lagret (kommenteret).

Timelapse video af 3. rd.
.

Og så ses vi i morgen tirsdag kl. 14 på Chess24 eller 14.15 på Twitch. 4. runde hedder:

Jonas Bjerrevs.Carsten Høi
Jesper Thybovs.Lars Schandorff
Martin Percivaldivs.Filip Boe
Bjørn Ochsnervs.Jacob Sylvan
Martin Haubrovs.Nikolaj Borge


Views All Time
Views All Time
106
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer