Skakquiz til generalforsamlingen

Quiz side 1. Klik på billedet for at få en stor udgave.

.
Som lovet får I her skakquiz’en én gang til. De to sider er begge lagt ind som billeder, med det resultat, at de ser mikroskopiske ud på skærmen. Heldigvis skal I bare klikke på det enkelte billede for at få en større opløsning af quizzen.
.

Quiz side 2. Klik på billedet for at få en stor udgave.

.
Vinderne? Med fine 11 points ud af max 20 lykkedes det vores formand, Torkild Salling, at besætte en fin og fortjent førsteplads foran et par stykker med 9 hver og et par med 8. Vi kan anbefale skakhistorisk anlagte folk at kigge tilbage i Jens Enevoldsens “Verden Bedste Skak” I og II eller evt. hans “30 år ved skakbrættet” for masser af inspiration fra den skaklige datid.

På de to sider har jeg SEKS steder smidt en rød “*)” ind. Det betyder, at der i bunden af artiklen er et link til det pågældende parti. Så kan I selv se.

Hvad I desværre også kan se, er, at forfatteren (mig) er kommet til at lave en grov bøf i et af spørgsmålene (nr. 5). Det var i Karlsbad 1911 og ikke Lodz 1907, at Teichman fejede gulv med Rotlewi. Det skal dog siges, at samme Rotlewi fik endnu større bank i Lodz 1907, men modstanderen var dér Rubinstein. Tjek selv på nettet.

.
Flotte partier:

Ad. 1 Anderssen-Kieseritsky, London 1851

Ad. 2 Zukertort-Blackburne, London 1883

Ad. 4 Steinitz-von Bardeleben, Hastings 1895

Ad. 5 Rotlewi-Teichmann, Karlsbad 1911

Ad. 9 Sämisch-Nimzowitsch, København 1923

Ad. 16 Averbakh-Kotov, Zürich 1953

Views All Time
Views All Time
80
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer