Hæderligt resultat til Pokalskak 2022 i Svendborg

Skanderborg stillede i år kun med et breddehold til pokalskakfinalen i Svendborg. Det blev en hyggelig tur med masser af hyggesnak, god skak og højt humør.

I Bredderækken må holdet max have en gennemsnitsrating på 1800, og holdet bestod derfor af Jonas Larsen (1), Colin Watson (2), Allan Erik Schmidt Andersen (3) og Torkild Salling (4).

Holdbillede fra første runde mod Dianalund

Stævnet blev i år afholdt i Svendborg Idrætscenter. Et rigtig fint sted, men der var bred enighed om at den normale buffet var stærkt savnet! En meget lille sandwich er ikke meget næring, når man skal spille skak i 6 timer. Det skulle dog ikke holde Skanderborg fra at slutte på en fin 6. plads midt i feltet af 12 hold. Mon resultatet var blevet bedre, hvis maven havde været fuld?

I hvert fald startede vi godt ud, hvorimod gasen gik lidt af ballonen mod slutningen. På nær Torkild som startede ud med to nederlag, men alligevel fik reddet æren med 2/4 til sidst. Egentlig imponerende nok, når Torkild havde besluttet sig for at give en officer væk gratis i hvert parti.

Allan spillede en solid omgang skak og endte med et fornuftigt resultat på 2½/6. Dette inkluderede et absolut verdens comeback, hvor Allan helt presset i bund og kongen på afveje fik igangsat et modangreb bag fjendens linjer fik pillet samtlige fjendtlige brikker af brættet.

Colin havde smidt sig selv på andetbrættet, selvom han ratingmæssigt var topscoren, men det skulle nok vise sig at være en god ide, da Colin ikke helt havde fundet dagsformen. Om det var chauffør-tjansen, kaptajnrollen eller presset om at skulle præstere, når man har sat sig selv længere ned på holdkortet, skal jeg lade stå uvist, men dagens høst blev til 2½ points.

Personligt gik det bedst for undertegnede, som i favoritdisciplinen (jo kortere tidskontrol, des bedre) blev holdets topscorer med 5/6 sejre på trods af ”forfremmelsen” til første brættet. Tyve minutter + 5 sek per træk er jo ren luksus, når man er vant til tre minutter til et helt parti på internettet.

Selve bredderækken blev vundet for andet år i træk af Valby. Eliterækken blev ikke overraskende vundet af Køge, som stillede med 4 GM’er og 1 IM’er.  

Tak for en god tur. Forhåbentlig kommer vi afsted igen næste år – og da gerne med deltagelse af både et senior-, junior- og elitehold?

Skrevet af

Jonas Larsen

Views All Time
Views All Time
87
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave
Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer