Kandidatturneringen, rd. 5

Det kniber forsat for de otte kandidater at få bolden i mål, for 5. runde i Madrid endte med fire remiser. Remistilbud er ellers forbudt inden træk 40, så tidligere tiders korte, 20-træks pointdelinger er nu erstattet af trækgentagelser på 35 træk. Remis skal de nok få, hvis det er det, de vil have, og det som tegnede til den mest åbne Kandidatturnering i årevis, er i stedet gået hen og er blevet remispølsernes holdeplads.
.

Caruanavs.Rapport½-½
Firouzjavs.Duda½-½
Radjabovvs.Ding½-½
Nakamuravs.Nepo½-½
5. runde i Kandidatturneringen 2022. Viljen til fred synes stadig stor..

.

Nakamura-Nepo, 5. rd. Sorts dame er i problemer, hvilket ifølge Stockfish skulle være udnyttet med Tb2 og snarligt slag på b7. I stedet spillede hvid Te3, og fordelen fordampede..

.
Ding havde en overgang en pæn fordel mod Radjabov, og Nakamura havde noget overraskende Nepomniachtchi ude i tovene (diagrammet), men mere end to remis blev det ikke til. Heller ikke Caruana-Rapport og Firouzja-Duda.

Efter 20 partier har kun fire fundet en vinder (20 %), og Nepo og Nakamura er de eneste med to afgjorte partier (hhv. 1+1 og 0+1, men stadig en remisprocent på 60). I den anden ende af pølsen finder vi Duda og Rapport, der begge har spillet alle deres fem partier remis. Ikke just vejen til en førsteplads i en lukket round-robin, men når angsten for at tabe overvinder glæden ved at vinde, ender det gerne i en masse halve. Vi mindes Anish Giri for nogle år siden, som gennemførte kandidatturneringen med 100 % remiser. Ikke noget at være stolt af.

6. rd. spilles i morgen, torsdag, kl. 15 dansk tid., og de forventede remiser ser sådan ud:
.

Radjabovvs.Rapport
Firouzjavs.Caruana
Nakamuravs.Ding
Nepovs.Duda
6. runde i Kandidatturneringen 2022. Er det i morgen, vi skal have mere end én gevinst?

.
Nakamura-Ding ligner det mest interessante sammen med Nepo-Duda. Som vanligt findes alle partier hos Chess24, endda med profi kommentarer.

FIDE: Den officielle runderapport fra verdensforbundet.

Views All Time
Views All Time
107
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer