Flot resultat mod Colombia: 3½-½. Montenegro venter i sidste runde

Endelig en match, hvor vinden gik den helt rigtige vej. Martin Haubro var overraskende (for mig) med igen, og han kvitterede ved ret hurtigt at stå bedre som hvid. Lille fordel blev til stor, og pludselig var hele pointet dansk. Vi gætter på, at han får chancen igen i morgen.

Næste gevinst sørgede altid stabile Mads for. Dv.s han havde en vunden stilling, hvorpå “maskinen” viste et rent sluddertræk fra sorts side, som forvandlede +4 til -14(!). Samtidig løb hans modstander tør for tid, og da transmissionen “frøs”, var der stor tvivl om resultatet. Men det hele tøede op igen, og så kunne man se Mads køre gevinsten sikkert i mål.

Jonas havde de sorte og kørte igen en mindre fordel sikkert i mål. Sikkert spil, og DK var nu foran 3-0. Så er det svært at gøre noget galt, og godt var det, for Thybo stod sgu ikke godt. Heldigvis kæmpede han vildt godt og fik det truende tab forvandlet til en halv, så han stadig er ubesejret efter at have spillet 10/10.

Alle partier HÉR.

Det giver følgende individuelle scorer til vores helte:
.

SpillerQat.Zam.Ang.Letl.Taiw.BDFinl.Alb.Esp.Col.ScoreELO +/-
Jonas Bjerre½101½1½15½/8
Mads Andersen½1½11½1½17/9
Jesper Thybo1½11½1½½1½7/10
Allan Stig1½110½116/8
Martin Haubro100113/5
Total432127/40
De individuelle scorer efter tiende rundes sejr over Columbia. Haubro var med igen og kvitterede for tilliden ved at spille en flot gevinst i mål.

.
Hvad morgendagens modstander i 11. rd. hedder, vides ikke i skrivende stund. Det kommer senere i aften. Det samme gør måske Sunes daglige video, hvor der burde være optimistiske toner i luften.
.

Oppe i toppen var dette dage, hvor kanonen Gukesh skulle op mod Uzbekistans 17-årige førstemand Abdousattarov, og det blev et langt, hvidt pres fra inderen, som ligefrem opnåede en gevinststilling. Men den slags skal stadig vindes, og efter 71 træk nåede de unge slagsbrødre til følgende stilling:
.

Gukesh-Abdou efter 71 træk. Hvid trækker – hvad?

Stillingen er svunget til sort fordel, men hvid bør let holde remisen. Men Gukesh var for en gangs syld i slem tidnød og trak:

72. Sf3 med slemme trusler på h4.

Men hvad trak sort? Og hvordan gendrev hvid det sorte træk og fik sort til at strække våben med det samme? Tjek løsningen HÉR.
.

Med én runde tilbage fører de unge fra Uzbekistan stadig et kvart mulehår foran Armenien, Indien 2 og Indien 1. Danmark er langt bagefter som nr. 26, men i morgen er der atter en dag. Indien 2 får fornøjelsen af Tyskland, Indien 1 har trukket USA (de to topseedede hold), mens Armenien har trukket vores spanske banemænd.

Følg med i Uzb.-Tyskland HÉR Rasmus Svane er nr. 3 for Tyskland. De andre opgør kan man scrolle sig til.

Mange ved sikkert ikke, hvad eller hvor Uzbekistan er, men det er et centralt land i det før så utilgængelige Centralasien – midt på den hedengangne Silkevej. Landet er især kendt for Kejser Timur og datidens blåkaklede herligheder; her fra Bukhara. Endnu bedre kendt er Samarkand.

.
Vor modstander bliver den ex-jugoslaviske stat Montenegro, og som altid på de breddegrader er der tale om stærke folk. Thybo får en generelt god indsats sin første og eneste oversidder ved OL, så vi stiller med: Jonas, Mads, Allan og Haubro. Det gør os til svage favoritter på de første tre og underdog på bræt 4. Husk, at kampen starter kl. 6.30 jysk tid – ikke som alle andre runder kl. 11.30.

Følg DK-Montenegro

Views All Time
Views All Time
276
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer