SMUKskak 5.rd.

Den farverige semi-amerikaner, Kassa Korley (t.t) mødte den hidtil suveræne ukrainer Yuri Solodovnichenko og krøllede ham sammen med de sorte. Flot!

Igen-igen en formidabel runde, som demonstrerede, at en étpoints føring nogen gange er meget lille og kortlivet.

Viktor i dybe tanker.

.
Viktor Haarmark nettede i fjerde runde for første gang hele pointet, og han fortsatte i fin stil i femte. Modstanderen var den semi-lokale Uffe Vinter-Schou, og det gik bare opad for sort gennem hele partiet. Helt lige catalaner/kongeinder i det meste af 37-38 træk, hvorefter Uffe blev den første til at begå unøjagtigheder. Viktor greb chancen og lod venligst være med ikke at gentage modstanderens bøffer i det komplicerede 2T + L + S-slutspil. To træk senere møvede hans fri e-bonde sydpå, Bare ét skridt, men nok til at totalsmadre den hvide stilling. 0-1.

Dengla-Filip Boe kom aldrig for alvor ud af remiszonen. Sort havde “visse chancer”, men ikke store nok til at vinde. ½-½.
.

Ovsejevitsch in action.

.
Nogenlunde samme mønster så vi i OvsejevitschNikolai V. P., hvor det var de hvii’e der en overgang havde fordel, men uden at kunne køre bolden helt i mål. ½-½

Ukraines unge Roshka havde fornøjelsen af Sveriges Tiger, og lidt overraskende for kommentatoren, var det hvid, der i et T+S-slutspil med en fri merbonde i c-linjen fik tilkæmpet sig en større og større fordel. Ét skridt inden mållinjen kunne den hvidec-bonde se sort opgive, og tigeren måtte indkassere sit første nederlag i turneringen. 1-0 til Ukraine.
.

Solodovnichenko i en pause. Femte runde måtte han for første gang ned i SMUKskak.

.
Sidste mænd færdige var Solodovnichenko-Korley, men det var i den grad værd at vente på. Korley besvarede 1.e4 med russisk og fik hurtigt helt lige spil. Hvid angreb på D-fløjen, mens sort angreb på K-fløjen, og den “lige vurdering” gik hurtigt over i lille, sort fordel i form at løberparret mod L+S i et ellers dobbelt tårnslutspil, En større slagudveksling reducerede materiellet til T+L+S+3B vs. T+2L+3B med den store fordel til sort, at hans c-bonde truede med at løbe i mål. Samtidig trængte sorts tårn ind på 2. række, og de tre hvide bønder forsvandt som dug for solen. Hvid opgav; 0-1 og dagens bedste parti.

Inden dagens sjette runde bragte femte en del samling på feltet. Med sejren over Solodovnichenko bragte Korley sig op på siden af ukraineren. Begge har 3½/5 foran to spillere med 3/5: Filip og Ovsejevitsch. I bunden er Uffe nu agterlanterne med 1/5 efter Dengla med 1½/5.

Men meget kan ændre sig i løbet af torsdagens sjette runde.

Views All Time
Views All Time
449
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer