SMUKskak 4. rd.

4. rundes absolutte topopgør Filip Boe Olsen-Yuri Solodovnichenko. Det endte med en sort sejr til ukraineren, mens Filip desværre tabte et vigtigt skridt i jagten på en GM-norm. Dertil kræves 6½ pt., og med 2½/4 har Filip fortsat chancen. Foto: Morten R.

.
En slags “judgement day light”, for nu skulle de to førende spillere tørne sammen: Filip Boe vs. Yuri Solodovnichenko! Taberen ville på ingen måde være hægtet af spurten, men ville dog være slemt bagud, og ét point er jo ét point tættere på GM-normen for unge Filip.

Hurtigst færdig var dog vores unge DM-kandidat Viktor Haarmark mod lige så unge IM Roshka, og det fik Viktor tryllet i mål til nærmest perfektion. Han demonstrerede i hvert fald, hvorfor benoni også går under navnet “sorgens søn”. Sort fik udervejs en del at græde over, og Viktor kørte hele pointet sikkert i mål til en merofficer i slutspillet. Flot og underholdende både live og fra distancen.. Viktor har ikke haft det let de første tre runder, men dette parti må da give et mega-vitaminboost.
.

Turneringsleder Claus under velkomsten, vel placeret mellem Kassa Korley og Viktor Haarark. Som altid styrede han turneringen uden gnidninger (indtil videre!9. Foto: CQJ.

Nikolai V. P.-Dengla gav næppe Team India den store fornemmelse af dansk gæstfrihed. Den slags gælder ikke i skak, og slet ikke i slutspil, hvor den mere erfarne NVP længe pressede på i et springerslutspil med 5 bønder mod 4 stille. Desværre forsvarede inderen sig godt, og man delte pointet: ½-½.

GM-opgøret mellem Tiger og Ovsejevitschblev dagens mindst dramatiske opgør. Ikke på noget tidspunkt lignede det noget, der overskred remisgrænsen, og man gav pote til en sikker pointdeling; ½-½.
.

Uffe Vinter Schou. Underholdende spil, men ikke ret mange points. Foto: CQJ..

.
Nogenlunde samtid gav man hånd i partiet Kassa Korley-Uffe Vinter-Schou, men det var med en gevinst til den altid underholdende Kassa. Uffe forsvarede sig længe sejt i et slutspil med T+L vs. T+S, men Kassa havde en merbonde og gode mattrusler på Uffes baglinje, så Aarhus måtte til sidst ned. 1-0.
.

Yuri Solodovnichenko (t.v.). er han i gang med at gentage sidste års sejr i SMUKskak. Foto: CQJ..

.
Tilbage til topopgøret. Filip Boe med de hvide lignede længe en, der havde en vis fordel, men tiden tikkede ubønhørligt, og så kom fejl og bøffer trillende i en lind strøm. Solodovnichenko holdt bedre hovedet koldt og endte med at drible stillingen ud i et D+L-slutspil med hele tre merbønder. Fordelen kogte ned til to bønder som begge nåede syvende række og truede mat i 3. Så gik den ikke længere for Filip. Selvom transmissionen i lange tider “frøs” pga. vingefald måtte vores unge mand strække våben og deponere hele pointet i Ukraine. Lidt mod spil og chancer i midtspillet – ganske som ved sidste års “showdown” i slutrunden mod Frederik Svane. Frederik havde alt spillet, en enorm fordel og turneringssejr og GM-norm indenfor rækkevidde, men snublede en nanometer før målstregen, og Solodovnichenko løb med det hele. Det er en farlig mand, vi har inviteret. To gange endda!

Det minder lidt om slutningen af den mest spændende boksekamp, jeg nogensinde har set “live” – dvs. direkte i TV. Kampen i Mobutos Zaire i 1974 blev døbt “Rumble in the Jungle“, og man så verdensmesteren Foreman tæske sig træt på den tidligere mester Ali (som blev frataget titlen pga. militærnægtelse) i syv runder. Lige indtil Ali eksploderede i slutningen af ottende. Game over. Nyd hele Alis defensiv og herlige kontra HÉR.
.

Efter at være startet i Sløngelstuen er man nu rykket over i sidste års lokaler i solsiden. Men udsigten, altså. Foto: Morten R..

.
Alle dagens opgør (og de tidligere runders) er at finde på Chess24.

Stillingen kan (som altid) ses HÉR. Solodovnichenko har med 3½/4 et helt point ned til forfølgerne.

Views All Time
Views All Time
410
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer