SMUKskak 6. rd.

6. runders møder (t.h.) plus toppen af stillingen (t.v.). Team Danmark synes at have hvid mod “resten af verden :-).

.
Vi nærmer os opløbet. Seks runder spillet + tre resterer, og der begynder at danne sig et klart billede af placeringer, mulighed for normer og bristede ambitioner. En spiller, der de første fire runder var gået nærmest alene i udbrud, var “vores” ukrauínske vinder fra SMUKskak 2021, Yuri Solodovnichenko. Med 3½/4 havde han et hel points afstand til “feltet”, men det ændrede sig i femte, hvor dansk-amerikaneren Kassa Korley på smukkeste vis fik skovlen under ham. Så var de lige, og sjette runde måtte Solodovnichenko også kæmpe hårdt for sit liv for at undgå den frygtede “kort rokade” (0-0).
.

.
Partiet Uffe V.-S.-Solodovnichenko blev i hvert fald med den “ukendte” i førersædet. Uffe spillede skarpt, ofrede en kvalitet for en truende damefangst, og allerede efter 15-17 træk sagde Stockfish nærmest vindende fordel til De Hviii’e fra Aarhus. Fordelen blev bare større og større, og efter 29. d6+ sagde vurderingen 6,21. Og dér blev den ved med at ligge de næste, mange træk ind i et slutspilmed D vs. T + S. Lige indtil det umotiverede 73. Kh2, som bragte stillingen fra +8 til 0. Sort fik bygget sit fort og holdt balancen til ½-½.
.

.
Filip Boe må nok erkende, at løbet er ved at være kørt for en GM-norm i årets SMUKskak. Allerede efter træk 18 var hvids fordel borte, og få træk efter havde modstanderen, Sergei Ovsejevitsch, nærmest vindende fordel i d- og e-linjerne. En kluntet, hvid bonde gik tabt på e3, og så var nedstigningen tæt på lodret. Slemme bank og 0-1.

Fra en drømmestart med 2½/3 er Filip nu nede på 3/6 og 50 %. Kravet til en GM-norm er nu 3½/3. Det lyder svært 🙂

Det er det til gengæld for Kassa Korley. Før dagens runde havde han scoret tre pinde i streg, og søreme om ikke scoren nåede fire pinde i dag. Unge Dengla trådte hurtigt ved siden af og smed en kvalitet, og efterhånden som materiellet kogte ned mod nul, steg Korleys fordel. Konsekvent spillet af Korley, som nu er alene i spidsen mwd 4½/6 – efter ½/2 i de første to runder. Men fire pinde i stakittet hjælper. 1-0.

Nikolai V. P. lignede en, der hurtigt fik fat mod sin unge ukrainer. Lille fordel blev til større fordel og siden en megavindende fordel. I træk 59 var den på hele 8,22(!), men en enkelt bøf var desværre tilstrækkeligt til at sovse hele fordelen over bord.

NVP-Dengla: Hvid trækker og vinder. Kc4 eller Kd4 ville vinde. Tc5 ikke.

.
Desværre fandt Nikolai ikke det korrekte kongetræk, +8 blev til 0, og det hele fes ud i en halv. ½-½.
.

.
Unge Viktor Haarmark har lige lavet et meget kort stakit (to partier), men mod svenske Tiger gik det hurtigt skævt, og han havnede i en stilling med en lidt ubugelig mængde hvide bønder på K-fløjen, mens de sorte var mere levende på D-fløjen. Sort maste igennem i centrum, og hvid strakte våben. God tigerkontra.

Torsdagens partier (6. rd.) er at finde HÉR.

Fredagens partier (7. rd.) kan følges HÉR.

Views All Time
Views All Time
463
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer