SMUKskak, rd. 7

Nu gik det ellers lige så godt. Viktor Haarmark Nielsen måtte efter to fine gevinster kapitulere. Modstanderen, Yuri, fik til gengæld fuldt udbytte for første gang i tre runder.

.
Tingene begynder i den grad at spidse til i begge ender af feltet. Efter et par “kedelige” runder kom ukrainske Solodovnichenko i den grad tilbage på sporet, da han som hvid fik skovlen under Viktor Haarmark. Viktor på den anden side måtte opgive udvidelsen af sit alt for korte stakit (2).

Det startede ellers ret fint, og vi skal op til træk midt-30, før nogen af parterne spillede upræcist i en fælles, mystisk spanier. Det blev Viktor, der fejlede først, og så gik det stærkt ned ad bakke. Sergej holdt fast, den ukrainske GM nettede hele pointet og kom tilbage i førergruppen.
.

GM Sergej Ovsejevitsch: Med helt oppe i toppen før de sidste runder.

.
Ovsejevitsch-Korley blev rundens absolutte topopgør, hvor den næstførende Ovsejevitsch skulle forsøge at vriste førertrøjen af Korley. Omkring træk 20 lykkedes det faktisk hvid at vride en fordel ud af stillingen, men den holdt ikke ved. Få træk efter var der igen udlignet, og det hele blev kogt ned ti et tårnslutspil med 3B vs. 2B på samme fløj. Siden 2B vs. 1B på samme fløj – en af den slags stillinger, der dukker op i lærebøger som remisstillinger. ½-½.

Tiger-Nikolai V. P. kom vist aldrig over midterlinjen, inden man tog den halve gennem trækgentagelse. ½-½.

Roshka-Filip Boe fjernede de sidste rester af Filips ikke-eksisterende håb for en GM-norm. En dronninggambit hvor parterne ret hurtigt fik afbyttet de lette officerer, så der “kun” var de tunge tilbage plus fem ret spredte bønder på hver side. Det lignede en poindeling, men Roshka fik alligevel dirket sig ind via et direkte kongeangreb. 1-0.
.

.
Endelig kan man være lidt fræk og kalde Dengla-Uffe V.-S. for et “bundopgør”, men sådan er det i et jænt og hårdt felt. Det blev i hvert fald vildt kompliceret, inden hvid trak sig tilbage fra valpladsen med hele pointet. Muligvis dagens mest underholdende parti.

Yuri S. og Kalla Korley deler nu føringen med 5/7. Der skal som sagt 6½ til en GM-norm, så Korley skal “bare” lave 1½/2 i slutrunderne.

Views All Time
Views All Time
583
Views Today
Views Today
1
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer