Før mållinjen – SMUKskak rd.8

Trykket og spændingen stiger, der er sket en afklaring mht. evetuelle normchancer, og felet af mulige vindere er kogt ned til ca. ingenting. Pga. tidlig afrejse var det blevet arrangeret, at Sergej Ovsejevitschs parti skulle spilles kl. 10 i dag. Som sagt, så gjort, så allerede fra morgenstunden Sergej Ovsejevitsch sig til brættet overfor Uffe V.-S.

Efter rating og formstyrke en let forudsigelse, men UVS strittede godt imod, og partiet blev langt mere kompliceret og besværligt, end nogen GM kunne forudsige. Faktisk holdt UVS aldeles glimrende til træk 34 i en slags benoni i forhånden, hvor 34. f4 desværre var en stor bøf. Det kostede a-bonden, sorts modpart blev en friløber, og det var snart slut. 0-1.

Viktor Haarmark startede turneringen lidt shaky, men har løftet spillet og gjorde det flot mod lokale NVP. Det blev en kongeinder, en notorisk svær åbning at spille præcist – mest for sort, og allerede efter træk 8 er NVP lidt i underkanten. fem træk efter havde hvid nærmest positionel gevinst, Fordelen blev kun større med tiden. En kvalitet blev vundet, og efter 40 var der tæppefald. Det lignede udefra forskellen mellem to spillere, hvis kendskab til kongeindisk var ret forskelligt fra starten. 1-0.

Filip Boe-Tiger blev endnu en kongeinder, hvor hvid uden de store falbelader fik en vis fordel. Og den fordel blev bare større og større med tiden, især da sorts dame ved først Db4 og siden Dc4 gik lidt meget på eventyr. Det skulle hun aldrig have gjort. Damen blev fanget, og Filip fik en astronomisk, materiel fordel, som var rigeligt til at køre pointet helt hjem. En herlig dag på kontoret og 1-0.

Kassa Korley-Roshka skulle helst vindes eller i hvert fald spilles remis, hvis Korleys GM-normdrøm skulle leve videre. Og det skete. Åbningen var en slags Bogoindisk, og det lykkedes hvid at tilkæmpe sig en pæn fordel – især pga. sorts kvajede bondestilling på K-fløjen. Den holdet let ind i slutspillet, men normalt driftssikre Korley fandt ikke vejen gennem labyrinten af varianter i T+L+3B vs. T+S+2B (samme fløj) uden at støde på grund. Det naturlige 48. f4 er en grov fejl, som koster et halvt point. Sorts konge får et flugtsted mellem de hvide bønder, og det fiser snart ud i intet. ½-½, og Kassa skal vinde i morgen for at hente sin norm.

Endelig var der Solodovnichenko-Dengla, som jeg personligt havde gættet til hvid gevinst. Det gik egentlig også godt fir hvid, som omkring træk 30 havde vindende fordel. Ifølge Stockfish, altså, men fordele, fadede, og inderen holdt remisen.

Stillingen før sidste runde ses HÉR. Korley og Ovsejevitsch fører med 5½, foran Solodovnichenko med 5 og ingen andre over 4. Ovsejevitsch og Solodovnichenko skal enda mødes i slutrunden, mens Korley skal op mod Tiger. Det bliver fedt!

8. rundes partier

Views All Time
Views All Time
458
Views Today
Views Today
2
Dagens opgave

Arkiver
Sponsorer
Guld sponsor Steel Coating A/S Nordea Bronze sponsorer